Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Staňte se účastníky Startup Europe Week v Liberci

Mgr. Šiftová Zuzana

vedoucí oddělení rozvojových koncepcí

  • 28. 01. 2016 13:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

V 1. únorovém týdnu bude probíhat ve více než 40 zemích Evropy a jejich 220 městech akce Startup Europe Week. Liberec se stal spolu s Prahou a Brnem jedním ze tří českých měst, které dostaly jedinečnou příležitost tuto akci zorganizovat.

Ambasadorem akce pro Liberec je DEX Innovation Centre (www.dex-ic.com) – soukromé neziskové inovační centrum, které se zaměřuje zejména na oblast podpory výzkumu a vývoje, zavádění vysoce inovativních e-řešení, podporu podnikání a rozvoj inovační infrastruktury.

Startup Europe Week byl vytvořen s cílem spojit všechny evropské regiony ve společném programu pro start-upy. Již v minulosti bylo mnoho globálních iniciativ vytvořeno s cílem podpořit inovace, podnikání a start-upy. Tyto akce mají formát převzatý ze Silicon Valley. Evropa je však jiná a potřebuje k tomu, aby evropské start-upy uspěly, něco víc. Při jejich formování hrají velkou roli rozdíly mezi regiony, neexistence společného trhu, a také lokální politické rámce. Evropské regiony jsou klíčovými hráči, kteří poskytují podpůrné služby pro založení, rozvoj a financování start-upů.

Pro účastníky je připraven velmi zajímavý program, kdy bude v šesti prezentacích představeno, jakou konkrétní podporu mohou získat pro realizaci jejich nápadů přímo v našem regionu, v České republice a jaká je možnost podpory ze strany EU. O možnostech podpory start-upů ze strany Agentury CzechInvest promluví  Tereza Suchomelová a  Andrea Sliacká. Účastníci se dále mohou těšit na informace o možnosti podpory start-upů v regionu ze strany Libereckého kraje (Ivana Ptáčková) a na prezentaci Jaroslava Demela ze Student Business Club (Technická univerzita v Liberci). Ostatní zajímavé služby (např. platformy pro crowfunding, matchmaking s investory a nástroje Evropské Komise) představí Jan Kubalík z DEX Innovation Centra.

I v Libereckém kraji nalezneme ty, kteří založili start-up a vybudovali z něj úspěšnou mezinárodní společnost. Jedním z nich je Dalibor Dědek z Jablotronu, který představí svůj inspirativní příběh.

Občerstvení zajistí pekařský start-up Hairy Bakers.

Akce se koná dne 2. 2. od 14:30 hod. v Coworkingovém motoru Liberce (Tř. 1. máje 863/9, Liberec 3). Registrace je možná na https://cz.amiando.com/sew-liberec.html, a to do 28. 1. 2016.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky