Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První vzorková prodejna českých hraček se otevřela ve Smržovce

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2014 14:57
  • Rozvoj

Sdílet článek

V pondělí 7. dubna byl slavnostně představen nový sortiment českých hraček v prodejně Helababy ve Smržovce. Akci společně se zástupcem firmy Česká hračka, regionálními výrobci ze Smržovky a Frýdlantu otevřel majitel firmy Detoa a senátor Parlamentu České republiky, pan Jaroslav Zeman a starosta města Smržovka, pan Marek Hotovec.

Zahájení provozu kamenné prodejny se sortimentem českých hraček je začátkem uceleného projektu zaměřeného na podporu a rozšíření českých hraček nejen zákazníkům jako jednotlivcům, ale projekt chce podpořit prezentaci kvalitních a výukových hraček zejména do školek, škol, mateřských center a dalších organizací. Senátor a majitel největší české továrny na dřevěné hračky, Jaroslav Zeman byl organizátory požádán o převzetí patronátu nad projektem České hračky          

„Vaše myšlenka se mi velmi líbí. Budu rád za sebe i za firmu Detoa spolupracovat na tomto projektu. Podpora české výroby je velmi důležitá, naše děti by si měly hrát výhradně s hračkami domácí výroby. Kromě tradice, kvalitního zpracování a bezvýhradného plnění potřebných atestů je důležité si uvědomit, že podpora domácích firem má vliv také na zaměstnanost. A to jak přímo ve výrobě, tak i zprostředkovaně v rozvoji cestovního ruchu – další akce a jejich vhodné propojení mohou přivézt do regionu Jizerských hor další návštěvníky, kterým nabídneme aktivní využití jejich volného času,“ řekl při zahájení pan senátor Zeman

                Díky podpoře ze strany města Smržovka a některých regionálních výrobců ze Smržovky a okolí se realizace první kamenné prodejny českých hraček zrealizovala právě v tomto městě.

 „Jsme velmi rádi, že právě Smržovka je prvním místem, kde tento projekt odstartoval,“ doplnil poté starosta Smržovky Marek Hotovec.

„Sortiment českých hraček je pouze začátek našich aktivit. Domlouváme zde už konkrétní kroky a budeme přicházet s tematickými akcemi a zapojíme rádi ty, kteří o aktivní spolupráci budou mít zájem. Město Smržovka a Marek Hotovec, firma Detoa a pánové Jaroslav Zeman a Vít Popr, firma Česká hračka a Petr Heinzl, Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou, někteří naši regionální výrobci, Turistický region Jizerské hory a Renata Van Vleet – to jsou přesně ti lidé a subjekty, kde máme již ověřeno, že spolupráce funguje,“ dodává majitelka obchodu Helena Sibřinová, která je regionálním výrobcem textilních hraček a oblečení pro děti a držitelkou značky Česká hračka doporučuje.

Informace o projektu a kontakt:

Helena Sibřinová, majitelka prodejny, výrobce textilních hraček a dětského oblečení,                            tel: 737 866 505, helenmari@seznam.cz

Petr Heinzl, jednatel Česká hračka, s.r.o., tel: 774 346 951, info@ceska-hracka.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky