Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Neziskovky budou tvořit svoji vizi

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 01. 2015 15:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

O vizi neziskového sektoru se bude radit 28. ledna v 15 hodin v sídle Krajského úřadu LK, v Liberci (multimediální sál) několik desítek zástupců neziskových organizací Libereckého kraje. 

 Spolu s  krajskou radní pro resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Ivanou Hujerovou a školenými lektory projdou metodou „tvorby vize komunity“.

„Jedná se o velmi tvůrčí přístup k zmapování a sdílení představ a očekávání rozličných a často velmi různorodých seskupení lidí. Výsledkem takového setkání je zachycení několika základních témat, problémů, u kterých je společná vůle se jim věnovat.  A to  chceme  s neziskovými subjekty rozklíčovat,“ vysvětlila radní.

„Mám s touto metodou moc dobré osobní zkušenosti v jednotlivých obcích, kde lidé chtějí zjistit, kudy se dále chtějí obyvatelé ubírat a co je trápí,“ doplnila s tím, že navzdory různorodosti účastníků, ke slovu se dostanou všichni.

Ze setkání bude podle ní vytvořen jeden společný výstup, u kterého je podmínkou, aby byl uskutečnitelný za současných podmínek, a na kterém se shodne většina.

Osloveni byli zástupci neziskových organizací z různých oblastí Libereckého kraje, různých velikostí – počínaje drobnými neziskovkami, které fungují výlučně na principu dobrovolnictví, např. rybáři, speleologové, skauti a další. Nebudou chybět profesionální subjekty věnující se např. životnímu prostředí či sociálním službám.

„Liberecký kraj chce takto zachytit reálné potřeby subjektů věnující se veřejně prospěšným aktivitám v Libereckém kraji a navázat smysluplnou spolupráci,“ zdůraznila Ivana Hujerová.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky