Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Architekt obci 2017

Ing. Šulcová Veronika

finanční manažer

  • 09. 05. 2017 15:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

Dne 24. 4. 2017 byla spuštěna soutěž Architekt obci 2017. Jedná se o soutěž vyhlašovanou každý rok, kdy je oceňována dlouhodobá spolupráce mezi městem a architektem.

 

Soutěž pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj, Svaz měst a obcí ČR a časopis Moderní obec. Cílem je především podporovat úzkou spolupráci architektů a obcí či měst. Cena je udělována architektovi a obci, kteří realizovaným či částečně realizovaným dílem přispěli k rozvoji veřejného prostoru v dané obci za období nejméně pěti let.

 

Do soutěže mohou být přihlášeny:

-        územní plán, regulační plán, územní studie či obdobná studie, které nemusí být realizovány zcela, nicméně je zde podmínka, že řešení mělo dopad na veřejný prostor, kde došlo k ovlivnění charakteru prostoru a okolních staveb a/nebo

-        jedna či série realizací stavebních objektů, které mají vliv na veřejný prostor v návaznosti na historický kontext

-        obec či architekt, který v posledních pěti letech nevyhrál ocenění Architekt obci

 

Soutěžící jsou hodnoceni veřejností, odbornou porotou z řad architektů a porotou složenou ze zástupců vyhlašovatele.

 

Přihlášky do soutěže je možné zasílat až do 16. 6. 2017.

 

Další informace, kontaktní údaje, pravidla a formulář přihlášky naleznete na webových stránkách Svazu měst a obcí ČR (ZDE).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky