Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Albrecht z Valdštejna předal ve Vísce Zlatou vařečku Petře Balážové a jmenoval ji dvorní kuchařkou

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 09. 2014 17:16
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Dvorní kuchařkou Valdštejnů a držitelkou vítězné ceny – Zlaté vařečky, v soutěži „Pečeme na sobotu a neděli“ se za povedený jablečný dort stala na sobotní akci „Posvícení po našem“ v  Kulturním domě ve Vísce domácí Petra Balážová. Ocení ji předal sám vévoda Albrecht neboli Miroslav Kněbort.

V soutěži týmů osad obce Višňové a hostů za nejlepší upravený slavnostní stůl obsadily první místo ženy z Minkovic před reprezentantkami Předlánců a sousedních Kunratic. Jen těsně se na stupně vítězů nedostaly další skvělé týmy -  z Poustky, Višňové, Andělky, Poustky a dvou dámských družstev z partnerské obce Dzialoszyn.

„Soutěž pořádáme každé dva roky. Letos přišlo snad tisíc lidí,“ pochvalovala si starostka Višňové Vladimíra Erbanová, která předávala ceny spolu s krajskou radní Ivanou Hujerovou, hlavní pořadatelkou a zastupitelskou obce Janou Žákovou a již zmíněným vévodou Albrechtem. Slavnosti se zúčastnila i krajská radní Alena Losová.

V soutěži jednotlivců získala stříbrnou vařečku Alice Erbanová z Višňové za čokoládový dort bez mouky, třetí – dřevěnou pak Alena Hlavová z Vísky za „tunel s broskvemi“.

Cenu kardinála si odvezl Jaroslav Toman z Andělky za perníkový kostel sv. Anny na Andělce, cenu poroty paní Irena z polského Dzialoszynu a cenu Albrechta Frýdlantského -  Miroslava Kněborta, usměvavá Pavlína Součková z Kunratic za dortovou stonožku. Tu Valdštejn ihned rozdal dětem, jen se zaprášilo.

Zábavné odpoledne, spojené s Okresní výstavou králíků, drůbeže a místní výstavou holubů, kterou pořádaly Český svaz chovatelů ZO Višňová a ZO Frýdlant, doprovázela pohodovou hudbou country skupina Odpadlíci z Mníšku. Připraveny byly rovněž ukázky sokolnictví v podání Milana Straky, uskutečnila se i předváděčka firem Kolo na elektriku a Cyklosport Cirkl, které nabídly i testovací jízdy.

Nechyběly fotografie z úspěšné účasti Stromu roku ČR 2013 – 5. místo v soutěži Evropský strom roku (dub ochránce ve Vísce) a výstava mysliveckých trofejí.

P.S.:  Šampiónem mezi vystavenými králíky se stal novozélandský bílý (samička) Miloše Ráže z Višňové. „startovalo“ 195 králíků a soutěžilo i 38 voliér drůbeže, včetně obdivovaných hedvábniček, a nespočet holubů.

Na Frýdlantsku se pořád něco děje, například 8. listopadu vyhlásí v Kunraticích vítěze soutěže o nejlepší marmeládu a jam – Kunratickou JamParádu (přihlášky do 31. 10. (podrobnosti viz. http://www.jamparada.cz/cz/uvod.php).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky