Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pořádá se první Evropské fórum pro vědu, výzkum a inovace

Ing. Karolína Vičanová

manažer projektu Regionální stálá konference

  • 03. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Témata jako jsou změna klimatu, energetická udržitelnost, zpracování informací nebo boj proti rozšířeným chorobám mohou být řešena jen globálně a s dlouhodobou perspektivou. Výzkumníci z celého světa se snaží najít vhodná řešení těchto problémů a slaví úspěchy! To a mnohem více představí na prvním Evropském fóru pro vědu, výzkum a inovace.  

Pro posílení spolupráce v této oblasti organizuje Svobodný stát Sasko a Sdružení Helmholtz (Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf (HZDR) v úzké spolupráci s Evropskou radou pro výzkum (ERC) první Evropské fórum pro vědu, výzkum a inovace. Uskuteční se dne 25. června 2019 v Drážďanech.

„Společně chceme ukázat pokrok, který může mezinárodní spolupráce usnadnit v prosperujícím evropském regionu výzkumu a vývoje. Navíc je naším záměrem posílit interakci mezi Saskem, Polskem a Českou republikou v oblasti výzkumu a vývoje.“ představují fórum jeho pořadatelé.

Akce se koná v Deutsches Hygiene Museum Dresden od 8:00. Těšit se můžete na řadu zástupců z vědní oblasti za Českou republiku, Polsko a Německo. Témata jejich příspěvků se budou opírat o oblast výzkumu zdraví, životního prostředí, dat a informací nebo vědy o materiálech.

Více informací o konferenci, včetně kompletního programu a registrace, naleznete na /?s=welcome.

 

logolinka_rozsirena_barevna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky