Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přijďte se seznámit s výsledky projektu „Budování kapacit podpory udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“

Bc. Teplá Markéta DiS.

  • 12. 09. 2012 08:41
  • Rozvoj

Sdílet článek

 Již druhým rokem realizuje Liberecký kraj projekt „Budování kapacit podpory udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“, který byl podpořen z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Jeho stěžejním výstupem je vyškolení minimálně patnácti manažerů udržitelné spotřeby a výroby, kteří jsou schopni jak podnikům, tak organizacím veřejného sektoru poradit s identifikací vhodných postupů vedoucích nejen k využití environmentálně a společensky přínosných výstupů, ale přinášejících i významné ekonomické efekty.  

19. září 2012 se uskuteční v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje, v zasedací místnosti č. 326 od 13:00 hod. závěrečný seminář tohoto projektu. V průběhu semináře budou přítomní seznámeni s průběhem a výstupy zmíněného projektu a následně budou předány certifikáty o absolvování kurzu všem účastníkům kurzu, kteří úspěšně složili závěrečné zkoušky a obhájili před zkušební komisí praktickou část kurzu, kterou bylo provedení tzv. vstupního hodnocení možností udržitelné spotřeby a výroby jak v organizacích veřejné správy, tak v podnikatelské sféře.  

„Postupy a nástroje udržitelné spotřeby a výroby se uskutečňují v podnicích na základě svobodného, dobrovolného rozhodnutí a směřují nad rámec požadavků platných právních norem. I proto je nutné poděkovat všem zapojeným podnikům a organizacím za jejich otevřený přístup k této problematice, čímž vyjádřili zájem na svém společensky a environmentálně odpovědném podnikání a působení. Bez tohoto vstřícného přístupu by účastníci kurzu pracovali pouze s teoretickými východisky a modelovými situacemi,“ říká Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

 Do projektu se zapojily tyto konkrétní podniky a organizace: Denso Manufacturing Czech s.r.o., Auto Koutek s.r.o., SVED, elektrotechnické družstvo, Laser Centrum CZ, s.r.o., Pobozam s.r.o., Město Desná – odbor místního a bytového hospodářství a Jedličkův ústav, p. o.

Průběžné informace o realizaci projektu jsou k dispozici na webových stránkách Informačního portálu Libereckého kraje pro inovace, v sekci Udržitelná výroba a spotřeba http://www.portal-inovace.cz/usv

a také na webových stránkách Libereckého kraje na odkazu http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1874/Udrzitelny-rozvoj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky