Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Partnerství pro udržitelnou výrobu a spotřebu

Ing. Ptáčková Ivana

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 21. 01. 2011 09:09
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj zahájil realizaci projektu „Budování kapacit udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“. Tento projekt je zaměřen na osvětu a vzdělávání v oblasti uplatňování nástrojů vedoucích k maximalizaci přínosů pro podnikatelské subjekty, instituce veřejné správy i jednotlivce a minimalizaci negativních dopadů ekonomických aktivit na životní prostředí i společnost. Základními aktivitami projektu je realizace kurzu Manažer udržitelné spotřeby a výroby a dále aplikace tzv. vstupních hodnocení možností inovací udržitelné spotřeby a výroby. Realizace projektu byla podpořena z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

Cílem projektu je vyškolit odborníky, kteří by získali teoretické znalosti i praktické dovednosti při identifikaci potenciálu pro využití nástrojů udržitelné spotřeby a výroby v organizacích veřejné i podnikatelské sféry. Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby bude rozčleněn na tři hlavní části: e-learning, teoretickou část a praktickou část.  Během praktické části bude provedeno vstupní hodnocení možností inovací udržitelné spotřeby a výroby v organizaci a jeho cílem je  identifikovat slabá místa a příležitosti v aktivitách organizací a vyhledat odpovídající nástroje, které by zajistily jejich zlepšení. Inovativním přístupem je vyhledání a objektivní posouzení účelnosti vybraného nástroje udržitelné spotřeby a výroby.    

Jak z náplně projektu vyplývá, k jeho úspěšné realizaci je třeba navázat funkční partnerství mezi všemi subjekty, které vnímají potřebu propojení ekonomických, environmentálních i společenských aspektů lidské činnosti, tedy mezi těmi subjekty, které mají v krátkodobém i dlouhodobém horizontu zájem na zlepšování kvality života při souběžném uvědomění si limitů Země.   

Zájemci o zapojení do realizace tohoto projektu, tedy cílové skupiny projektu, kterými jsou zástupci malých a středních podnikatelských subjektů, zástupci organizací veřejného sektoru a pedagogičtí a výzkumní pracovníci, se mohou hlásit na kontaktu: Ing. Ivana Ptáčková, odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu Libereckého kraje, tel.: 485 226 577, e-mail: ivana.ptackova@kraj-lbc.cz

Praktické informace k tématu udržitelné výroby a spotřeby lze nalézt na webové stránce platformy pro udržitelnou spotřebu a výrobu. Průběžné informace o realizaci projektu budou k dispozici zde a na webové stránce Informačního portálu Libereckého kraje pro inovace, v sekci Udržitelná výroba a spotřeba. 

logo_mzp

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky