Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Chceme produkty, ale nechceme negativní dopady jejich výroby na životní prostředí….

Mgr. Patočková Lenka

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 23. 09. 2011 13:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

V prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje se dne 21. září 2011 konal seminář „Podpora pro identifikaci a realizaci eko-efektivních a finančně přínosných inovací“. Seminář byl pořádán v  rámci projektu „Budování kapacit podpory udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“, jehož nositelem je Liberecký kraj a realizace projektu byla podpořena z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

Téma semináře bylo zaměřeno na propagaci tzv. dobrovolných přístupů udržitelné výroby a spotřeby v praxi podniků i organizací veřejného sektoru a na seznámení veřejnosti s možností absolvovat v rámci projektu akreditovaný kurz „Manažer udržitelné spotřeby a výroby“. Další možností, která se otevírá pro podnikatelský sektor i organizace zřizované veřejným sektorem, je provedení tzv. vstupních hodnocení udržitelné spotřeby a výroby, které umožňuje odhalit v organizaci či firmě potenciál úspor nákladů s příznivými vlivy na životní prostředí i společnost.

„Ve svých základních koncepčních dokumentech Liberecký kraj deklaruje zájem na rozvoji svého území v souladu s principy udržitelného rozvoje, na zlepšování kvality života v rámci limitů země, a to v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. Uskutečnit tento cíl je možné pouze realizací celé šíře konkrétních projektů a aktivit, které dávají základní myšlence udržitelného rozvoje život. Zde jsme se zaměřili primárně na podnikatelský sektor, na zlepšování řízení a výroby, inovace a uvědomělou orientaci výroby a spotřeby na šetrnost vůči životnímu prostředí i společnosti,“ říká RNDr. Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.  

Případě zájmu o účast v kurzu Manažer udržitelné spotřeby a výroby či o provedení vstupního vyhodnocení možností uplatnění nástrojů udržitelné spotřeby a výroby v podnicích či organizacích veřejného sektoru, se obracejte na Informační centrum udržitelné výroby a spotřeby, které provozuje jej společnost AECOM CZ v Liberci na adrese Londýnská 51/2, podrobné informace lze také získat na e-mailovém kontaktu usv@kraj-lbc.cz, či na kontaktech: 

Mgr. Luboš Vašek, tel.: 283 090 611, e-mail.: Lubos.Vasek@aecom.com

Mgr. Stanislava Prokšová, tel.: 485 101 645, e-mail.: Stanislava.Proksova@aecom.com

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky