Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj přijímá žádosti do 2. kola o dotace z Fondu solidarity EU na opravy povodňových škod

Ing. Chmel Lukáš

referent oddělení rozvojových koncepcí

  • 16. 06. 2014 10:50
  • Rozvoj

Sdílet článek

Dne 16. května 2014 podal Liberecký kraj Souhrnnou žádost o dotaci z Fondu solidarity Evropské unie na Ministerstvo financí ČR. Vzhledem k tomu, že nebyla vyčerpána veškerá finanční alokace, vyhlašuje Liberecký kraj 2. kolo příjmu žádostí o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje na opatření Fondu solidarity Evropské unie.

Fond solidarity Evropské unie byl v roce 2002 založen na kratí nejzávažnějších škod, způsobených zejména přírodními katastrofami. Ministerstvo financí ve spolupráci s kraji postiženými povodněmi z června 2013 uspělo s žádostí o dotaci z tohoto fondu a České republice byl udělen finanční příspěvek ve výši 15 928 275 EUR. Rozdělení těchto prostředků podléhá závazné metodice Ministerstva financí. Pro Liberecký kraj je tak v prvních dvou kolech výzev alokováno max. 589,346 tis. EUR (15, 24 mil. Kč).

Příspěvek z Fondu solidarity EU je koncipován jako příspěvek veřejným rozpočtům, který je určen na proplácení nouzových opatření nutných k obnovení základních funkcí poškozeného majetku a území vlivem ničivých povodní z června 2013.

Obce a jejich příspěvkové organizace  mohou předkládat Žádosti o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje – FSEU (dále jen „Žádost o dotaci“), včetně všech povinných příloh, aby mohl Liberecký kraj zpracovat výše uvedenou Souhrnnou žádost o dotaci z Národního fondu k opatřením FSEU a v řádném termínu ji předložit Ministerstvu financí. Žádosti o dotaci se předkládají jak v tištěné, tak elektronické formě, a to do 30. června 2014.

Veškeré informace o Fondu solidarity EU, Žádost o dotaci, požadované povinné přílohy k Žádosti o dotaci, způsob podávání Žádostí o dotaci a další relevantní informace jsou uvedeny na webových stránkách Libereckého kraje, pod odborem regionálního rozvoje a evropských projektů v sekci Fond solidarity EU (nebo pod odkazem www.kraj-lbc.cz/fseu). V případě potřeby bližších informací či konzultace přípravy Vaší Žádosti o dotaci se obracejte na Ing. Lukáše Chmela (lukas.chmel@kraj-lbc.cz, tel: 485 226 576).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky