Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Blíží se konec podávání žádostí do programu Ministerstva zemědělství na obnovu škod způsobených srpnovou povodní

Ing. Škarpichová Libuše

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 22. 04. 2011 13:54
  • Rozvoj

Sdílet článek

 Ministerstvo zemědělství vyhlásilo v návaznosti na usnesení vlády České republiky ze dne 29. září č. 692 Podprogram č. 129 143 „Podpora odstraňování povodňových škod způsobených povodněmi 2010“, který reaguje na záplavy a povodně, které zasáhly území Libereckého a Ústeckého kraje v srpnu 2010.

Cílem podprogramu je zajistit investiční finanční prostředky na obnovu základních funkcí vodohospodářské infrastruktury vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu definovanou zákonem č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o vodovodech a kanalizacích“).

Je zaměřen zejména na obnovu následujících objektů a zařízení:

  • vodovodních řadů
  • čerpacích stanic vodovodních anebo kanalizačních,
  • vodních zdrojů a jejich jímacích objektů
  • úpraven vod
  • čistíren odpadních vod,
  • kanalizačních sběračů,
  • vybudování zpětných klapek na kanalizaci.

Akce musí být ukončeny nejpozději do konce roku 2012, podpora může být poskytnuta až do výše 80% nákladů akce. Minimální spoluúčast je 20%. Uzávěrka příjmu žádostí je již 30. dubna 2011 Podrobné podmínky programu naleznete na /public/web/mze/dotace/narodni-dotace/dotace-ve-vodnim-hospodarstvi/vodovody-a-kanalizace/pravidla-podprogramu-129-143.html .

Jednou z nedílných součástí žádosti je i potvrzení krajského úřadu o způsobených škodách. Šablonu naleznete zde. Předvyplněnou šablonu zašlete spolu s přílohou č. 2C Pravidel Mze (Zjednodušený finanční projekt) na adresu lukas.chmel@kraj-lbc.cz . Po kontrole Vám bude příloha potvrzena a zaslána nebo si ji můžete vyzvednout osobně.

V případě jakýchkoliv dotazů prosím kontaktujte Ing. Lukáše Chmela, pracovníka odboru regionálního rozvoje a evropských projektů (485 226 576, lukas.chmel@kraj-lbc.cz ).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky