Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zveme vás na konferenci věnující se udržitelnému podnikání -určeno nejen neziskovkám. Praha - úterý, 21. březen

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 10. 03. 2023 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zveme vás na konferenci věnující se ESG. Kouzelná zkratka ESG v sobě snoubí harmonii sociálních a environmentálních principů v podnikání a reflektuje důležité hodnoty, na které by se nemělo zapomínat, jako jsou správné řízení, komunitní zájmy a/nebo ochrana životního prostředí. 

Konferenci pořádá NROS, ve spolupráci CIRAA a TESSEA. Partnerem konference je Česká spořitelna - sociální bankovnictví.

Fenomén ESG - nebo-li Environment, Social a Governance se věnuje vlivu působení firem na životní prostředí a společnost. Současně určuje, zda budou firmy do budoucna konkurenceschopné a financovatelné. Neziskové organizace a sociální podniky vstupují do této oblasti nejčastěji v roli subdodavatelů, přičemž i na ně se legislativa v oblasti ESG a povinného reportování o dopadech bude vztahovat. ESG lze vnímat jako riziko, ale též jako příležitost a šanci kultivovat podnikatelské prostředí v ČR.

Sociální podniky a neziskovky současně mohou svým fungováním přinášet inspiraci ostatním, jak naplňovat sociální, environmentální a ekonomický rozměr podnikání. Co je udržitelné a zároveň proveditelné? Jak se vyvarovat greenwashingu a využít ESG jako nástroj marketingu? Lze se připravit a posílit svoji konkurenceschopnost? Pokud vás takové otázky také napadají, přijďte načerpat inspiraci a propojit se s dalšími na naší konferenci.

Pro koho je konference vhodná: pro manažery neziskovek a sociálních podniků, pro ty, kteří působí v oblasti legal & compliance, HR, vztahů s investory, nákupu, ochrany životního prostředí, marketingu, pro malé a střední firmy a pro novináře. 

Podívejte se na pozvánku na akci.

Stáhněte si program akce.

 

Termín: 21. 3. 2023 (9 - 14h)

Kde: Sál České spořitelny v Rytířské 29, Praha 1

Akcí vás provede: Vojtěch Koval

Občerstvení na akci zajišťuje sociální podnik Modrý domeček.

Poslední termín pro přihlašování: 17.3.2023. Kapacita akce je omezena kapacitou sálu.

 

Zdroj: Nadace rozvoje občanské společnosti / NROS vzdělávání

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky