Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

"Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci", to je KŘESADLO 2018. Nominovat můžete do 10. října

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 31. 08. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

8. ročník Křesadla Libereckého kraje, podruhé v České Lípě – předání ocenění se uskuteční 4. prosince 2018

Cena Křesadlo se v ČR uděluje dobrovolníkům za jejich dlouhodobou práci ve prospěch druhých již od roku 2001. V Libereckém kraji se koná osmým rokem (tzn. od roku 2011, tři roky v Liberci, tři roky v Jablonci n. N.). Poprvé se v České Lípě cena udělovala na Mezinárodní den dobrovolníků 5. prosince 2017 v Kulturním domě Crystal.

Hlavním cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit práci dobrovolníků ze všech oblastí činnosti, od ochrany životního prostředí přes sport po dobrovolné hasiče a upozornit na přínos dobrovolnických aktivit v naší společnosti, zviditelnit příběhy vzájemné a nezištné pomoci a především podpořit další lidi k zapojení se do dobrovolnických aktivit.

Cenou pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci, symbolickým Křesadlem, bylo v Libereckém kraji oceněno šest dobrovolníků - Petra Hurtová z České Lípy za dobrovolnickou službu v sociální oblasti, Zdeněk Frydrych, dobrovolný hasič z České Lípy, Kateřina Vítková z Jablonného v Podještědí za službu v liberecké nemocnici, Petr Brož z Nového Boru za dobrovolnickou službu u seniorů, Jana Fryčová z Liberce za službu v mateřské škole a Tomáš Krebs z Jablonce n. N. za dobrovolnickou činnost při popularizaci veřejné dopravy.

Hlavním partnerem akce jsou Severočeské vodovody a kanalizace, hlavním organizátorem je pobočka ADRA, o.p.s. Česká Lípa. Bližší informace o průběhu akce včetně fotodokumentace minulého ročníku je k dispozici na Facebookovém profilu ADRA Česká Lípa, kde si také můžete stáhnout aktuální formulář pro nominaci 2018.

ADRA, o.p.s. organizuje dobrovolnickou službu na území Českolipska a případní zájemci o dobrovolnickou službu se mohou přihlásit přes kontakty uvedené na webových stránkách.

 

Výzva z dobrovolnické organizace ADRA Česká Lípa:

Vážení zástupci a představitelé neziskových a příspěvkových organizací,

pokud fungujete jako vysílající nebo přijímací organizace pro registrované i neregistrované dobrovolníky, tak můžete nominovat vybrané dobrovolníky ze všech oblastí dobrovolnické činnosti na cenu Křesadlo v rámci Libereckého kraje. V letošním roce bude cena udělována již poosmé a podruhé to bude v České Lípě - 4. prosince 2018 v předvečer Mezinárodního dne dobrovolníků. 

Stačí vyplnit formulář na nominaci a zaslat ho v souladu s výzvou na e-mail: p.maska@tiscali.cz nejpozději do 10. října 2018. Dobrovolníky se rozumí osoby, které v souladu se zákonem o dobrovolnické službě  č.198/2002 Sb. vykonávají aktivity ze své svobodné vůle, ve svém volném čase ve prospěch druhých a to bez nároku na finanční odměnu.

Výzva a Nominace jsou rovněž ke stažení na FB: ADRA Česká Lípa, kde vás žádám o sdílení této výzvy, dále je k dispozici základní informace na webových stránkách: /dobrovolnictvi/ceska-lipa/dobrovolnictvi/kresadlo-2018

Za organizační výbor Křesadla 2018: Ing. Petr Máška, telefon 777 088 871, vedoucí pobočky ADRA, o.p.s. Česká Lípa

Křesadlo 2018 - výzva

Křesadlo 2018 - nominační list k vyplnění a podpisu

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky