Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

PŘIPOMÍNÁME: Konference Zdravá občanská společnost - Liberec, středa 13. březen

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 08. 03. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Asociace nestátních neziskových organizací zve k aktivní účasti na panelové konferenci, která se bude konat ve středu 13. března 2019 od 13 hodin v Krajské vědecké knihovně (velký sál ve 2. patře) do těchto tří bloků panelových vystoupení pozvaných hostů:

1) aktivní občan v letech 1989-2019, či alespoň v některé dekádě z nich,
2) občanské struktury, organizace a iniciativy a jejich reflexe tohoto období,
3) dlouhodobá partnerství, vize, koncepce občanské společnosti, platformy a sítě.

ODKAZ NA FB UDÁLOST - KOMPLETNÍ INFORMACE, REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ https://www.facebook.com/events/148001022818624/

Panelová konference se nejen ohlíží za třicítkou let minulých, ale je i pokusem o formulaci vize do blízké budoucnosti. Zveme a vyzýváme i k sepsání příspěvků osobních (cca do konce dubna 2019) za sebe, za svou občanskou iniciativu či organizaci - spolek, nadaci, obecně prospěšnou společnost, za partnerství či dlouhodobý projekt, důležitý právě pro rozvoj občanské společnosti (zejména v našem kraji, ale nejen).

Konference navazuje na některé akce konané ke 100 letům republiky z roviny občanského sektoru, otevírá možná chybějící diskusi o tom, co se daří a co a proč nikoli, jaké jsou role, ale i bolesti občanských společenství, resp. všech typů společenství založených na občanských a partnerských principech a kolik výsledků práce i radosti či vyřešených problémů a nešvarů po nich zůstává.

Všímá a váží si někdo této práce (často dobrovolnické, na úkor soukromí i rodiny)? Jaký je kredit lídrů či aktivních občanů? Co vše obnáší "dobré jméno neziskovky"? Jak udržet partnerství subjektů i bez hojnosti peněz a času a dlouhodobé projekty nad vodou?

Jsou možná některé z otázek, které se budeme snažit trojicí panelových diskusí, ale i setkáními všech (či některých) v občerstvovacích pauzách mezi nimi zodpovědět, ujasnit si formulaci vize do blízké budoucnosti.

Přihlášky k účasti prosíme na annolk@seznam.cz či formou SMS na tel. 777 171 876. Účast je zdarma, s případným dobrovolným příspěvkem (domácí výrobky vítány) k občerstvení.

Akce je realizována v rámci kampaně Týdny pro neziskový sektor (TÝNES 2019) a Posilujeme Česko s podporou Dotačního fondu Libereckého kraje - programu podpory a rozvoje Místní agendy 21 v obcích a NNO.

Zdroj, informace a příhlášky:

Mgr. Květa Morávková
manažerka projektů, 
předsedkyně ZO ČSOP Armillaria a předsedkyně ANNOLK
mobilní spojení: 777 171 876 (T-mobile)
e-mail: kveta.annolk@seznam.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky