Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pozvání na akci "Památky bez bariér" - zámek Zákupy 12. září 2022

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 09. 08. 2022 07:33
  • Rozvoj

Sdílet článek

Vážení přátelé,

NRZP ČR, společně s Národním památkovým ústavem, organizují další ročník akce „Památky bez bariér". Smyslem naší spolupráce je zpřístupňovat jednotlivé památky v majetku NPÚ lidem se zdravotním postižením.

Zpřístupnění chápeme tak, že budeme pořádat akce, které umožní návštěvu jednotlivých historických objektů osobám se zdravotním postižením.

Současně se budeme snažit, společně s NPÚ, odstraňovat bariéry a pracovat na tom, aby co nejvíce památkových objektů bylo přístupných.

Nejbližší návštěva památkově chráněného objektu je Zámek Zákupy, kde se dne 12. 9. 2022 uskuteční Den bez bariér. Společně s Národním památkovým ústavem, společností Altech a dalšími subjekty budou zpřístupněny interiéry zámku Zákupy pro návštěvníky se zdravotním postižením (držitelé průkazů TP, ZTP/P a ZTP) ZDARMA (platí jak pro zdravotně postižené, tak pro jejich asistenty). Prohlídka zámeckého okruhu není bezbariérová, ale za pomoci zaměstnanců SZ Zákupy a techniky umožníme prohlídku zámku i tělesně postiženým lidem (vozíčkářům). V případě zájmu zašleme podrobné informace. Protože potřebujeme mít odhad, kolik lidí se této akce účastní, prosíme vás, abyste svoji účast nahlásili paní Marcele Ježkové, koordinátorce Libereckého kraje, na adresu liberec@nrzp.cz, tel.: 736 751 207.  Prosíme vás, abyste nahlášení svojí účasti neodkládali. Konečným termínem pro nahlášení účasti jsme stanovili datum úterý 6. 9. 2022. Akce se mohou účastnit organizované skupiny, například ze sociálních zařízení, rodiny, jednotlivci.

INFORMACE PRO ZÁJEMCEINFORMACE PRO ZÁJEMCE

Dotazník NUTNO VYPLNIT A ODESLATDotazník NUTNO VYPLNIT A ODESLAT

Vážení přátelé, dovolujeme si vás upozornit, že NRZP ČR a NPÚ nezajišťují dopravu, ani žádné občerstvení na místě. Věříme, že se sejdeme ve velkém počtu.

Těšíme se na Vaši účast a s pozdravem

Marcela Ježková,

krajská koordinátorka NRZP ČR pro Liberecký kraj Voroněžská 144, 460 01 Liberec

Tel.: 736 751 207

Mail: liberec@nrzp.cz

--------------------------------------------------------------------------------

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Partyzánská 7, 170 00 Praha 7 - Holešovice, www.nrzp.cz

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky