Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odborná konference s workshopem "Rozvoj dobrovolnictví v ČR" - Praha, 20.-21. 3. 2018

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 19. 02. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Konference “Rozvoj dobrovolnictví v České republice”

Konference je výstupem systémové analýzy v ČR a zároveň i mezinárodní komparace. Závěry konference budou podkladem pro návrh Koncepce rozvoje dobrovolnictví v ČR.

Od října 2017 realizuje Ministerstvo vnitra České republiky projekt “Zabezpečení klíčových výstupů projektu I – Rozvoj dobrovolnictví v ČR”. V České republice již za tímto účelem proběhla návštěva všech 14 krajů s dobrovolnickými organizacemi a také návštěva více než 12 organizací zaměřených na dobrovolníky ve speciálních oblastech. V rámci projektu je sledována profesionalizace služeb práce s dobrovolníky, uplatnění související platné legislativy, včetně metodiky a příkladů dobré praxe. Sledovány a srovnávány jsou také poskytované a vykonávané dobrovolnické aktivity.

Mezinárodní analýza je realizována také v 6 zemích Evropy: Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, Nizozemí a Itálie. Výběr zemí byl stanoven na základě rozvoje a profesionalizace managementu dobrovolnictví v daných zemích, tak aby jejich konkrétní zkušenosti byly vhodným doplňkem a přínosem pro implementaci dobré praxe v České republice. Výsledná analýza bude obsahovat shrnující komparaci a doporučení, které budou taktéž podkladem pro návrh “Koncepce rozvoje dobrovolnictví v ČR”.

Výsledkem této činnosti je konference s workshopem, která se uskuteční 20. a 21. března 2018 vždy od 8:30-16:00 hod. v Kongresovém centru Vavruška (palác Charitas) v Praze 2 na Karlově náměstí č. 5.

První den proběhne plenární konference, která bude věnovaná stavu dobrovolnictví v zahraničí a České republice. Následující den bude věnovaný interaktivnímu workshopu, ve kterém se účastníci zapojí do diskuze o problematice dobrovolnictví. Účastni budou mezinárodní hosté a čelní představitelé ministerstva.

Akce je bezplatná. Během konání konference bude zajištěno občerstvení.

Účast je podmíněna vyplněním a zasláním přihlášky nejpozději do 20. 2. 2018 na adresu: konference@accendo.cz. Prosím, přihlaste se co nejdříve, protože počet účastníků je z důvodu kapacity sálu omezen.

Podrobný program a přihlášku naleznete zde.

Pokud máte jakékoli nejasnosti, kontaktujte paní Mgr. Andreu Hruškovou, mail: andrea.hruskova@accendo.cz.

Na Vaši účast a spolupráci se těší pracovníci Ministerstva vnitra a zástupci zpracovatele ACCENDO – Centrum pro vědu a výzkum, z.ú, která je pověřena vypracováním výše uvedené srovnávací studie.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky