Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace Via: "Chcete zlepšit místo, kde žijete? Rádi vám s tím pomůžeme." Celoroční i jednorázové programy jsou připraveny 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 12. 02. 2023 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V Nadaci Via podporujeme aktivní lidi, kteří pomáhají druhým, společně proměňují veřejná prostranství, oživují veřejný prostor, usilují o lepší sousedské vztahy nebo se nebojí společně postavit za veřejný zájem.

V letošním roce u nás můžete opět žádat o finanční, vzdělávací, mentorskou a další podporu. Níže najdete přehled našich programů a konkrétních výzev. Pokud si nejste jistí, která výzva je pro Vás ta nejvhodnější, vyplňte krátký dotazník a my se Vám rádi ozveme a společně to probereme.

CELOROČNÍ PROGRAMY

Místo, kde žijeme    

Podporujeme projekty, které zlepšují veřejný prostor a sousedské vztahy nebo prohlubují vztah ke krajině. Nabízíme finanční i nefinanční podporu neziskovým organizacím, neformálním skupinám lidí, ale i obcím. 

Z Ukrajiny mezi nás

Podporujeme iniciativy, které systematicky pracují s novými sousedy z Ukrajiny a pomáhají při jejich přirozeném začleňování do české společnosti. 

Dobro-druzi    

V programu pro žáky od druhého stupně ZŠ, studenty SOŠ a SŠ, VOŠ a VŠ rozdělujeme podporu od 3 000 Kč do 20 000 Kč na pořádání benefičních akcí, sousedských setkávání, úpravu zanedbaných míst, obnovu drobných památek nebo aktivit přispívajících ke zlepšení stavu naší krajiny. Podmínkou je aktivní zapojení dětí a mladých lidí. 

KONKRÉTNÍ VÝZVY

Dokážeme víc

V programu České spořitelny nově podpoříme granty do 500 tis. Kč na přeměnu místa k setkávání. Stejně jako v minulých letech můžete už nyní žádat o podporu do 100 tis. Kč na sousedské aktivity nebo (na jaře) o mikrogranty do 20 tis. Kč na téma “Společně pro krajinu”.  

Už to roste, už to klíčí

Druhý ročník programu pro všechny nadšené zahrádkáře a milovníky vlastnoručně vypěstované zeleniny a ovoce, s možností žádat až o 100 000 Kč. Program vyhlašujeme ve spolupráci se společností Kaufland. Vyhlašujeme 1. února 

Fond pro udržitelný život

Z fondu Pro udržitelný život společnosti JRD Group podpoříme projekty, které mají pozitivní vliv na krajinu, zahrnují udržitelné technologie, obnovitelné zdroje energie nebo podporují zapojení komunit v udržitelných aktivitách. V této výzvě vám znásobíme výtěžek vaší sbírky na Darujme.cz. Vyhlašujeme v únoru, webové stránky s podrobnostmi připravujeme.

Milion pro ...    

Společnost Kaufland podporuje projekty rozvíjející dobrá sousedství v místech, kde otevírá svou novou prodejnu, a to ve třech po sobě následujících letech. V roce 2023 podpoříme zájemce z Českých Budějovic, Čestlic, Strakonic, Olomouce, Poděbrad, Turnova a dalších měst. Konkrétní harmonogram najdete na našich webových stránkách

Zdroj: Tisková zpráva Nadace Via

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky