Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

HRAVĚ jak žít ZDRAVĚ tentokrát v Turnově - pátek 19. května

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 15. 05. 2023 10:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

V pátek 19. května odpoledne si můžete ověřit, jak je na tom Vaše zdraví. Přijďte si pro radu, jak o své zdraví lépe pečovat, jak odhalit neduhy nebo poskytnout první pomoc. Vše s příjemným hudebním doprovodem i něčím dobrým na zub.

Město Turnov ve spolupráci s Libereckým krajem srdečně zve na akci HRAVĚ jak žít ZDRAVĚ, a to v pátek 19. května 2023 od 16 hodin v Polyfunkčním komunitním centru a jeho okolí ve Skálově ulici. Těšte na velkou porci informací a zážitků, které mohou prospět Vašemu tělesnému či duševnímu zdraví.

Záštitu nad akcí převzal Mgr. Vladimír Richter, člen Rady Libereckého kraje pověřený řízením resortu zdravotnictví, Mgr. Jiří Ulvr, člen Rady Libereckého kraje pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova a Ing. Tomáš Hocke, starosta města Turnov.

Na jednotlivých stanovištích, které zaplní interiér i okolí centra Fokusu Turnov, z. s., si můžete nechat změřit nejrůznější ukazatele zdravotního stavu - od krevního tlaku, hladiny cukru v krvi po množství tuku a svalstva nebo sílu stisku ruky. Naučíte se, jak správně na samovyšetření prsou i varlat, Vaše děti například jak se správně starat o zoubky. Za nácvik si určitě odnesou nějakou drobnost, Vy zase nejrůznější zajímavé informace a informační materiál. Poutavá zdravotní fakta nabídne Liga proti rakovině, která rozloží interaktivní výstavu doplněnou kvízy, nebo stánek místní skupiny ČČK Turnov, která Vás mimo jiné naučí, jak dobře poskytnout první pomoc.

Myslíme i na Vaši duševní pohodu, Fokus Turnov Vám ve svém stánku poradí, jak zůstat v psychické kondici a co dělat, když přijde nepohoda. Vzdělávací centrum Turnov v rámci projektu Hlava v pohodě nabídne možnosti pro pomoc v duševních obtížích na praktickém semináři (na seminář si rezervujte místo na e-mailu: tomanova@vctu.cz).

O to, abyste zažili skutečně příjemné odpoledne, se postará hudební doprovod skupiny Duo Big Band i nabídka zdravého občerstvení. Při své cestě do Skálovy ulice se pak nezapomeňte zastavit v prostorách nových beachvolejbalových kurtů hned za polyfunkčním centrem. TJ Turnov pro Vás totiž připravilo premiérové představení zbrusu nového areálu pro sportovní vyžití.

Užijte si krásné odpoledne zdravě, o zdraví a v pohodě. Těšíme se na Vás.

Zdroj: TZ město Turnov / Marcela Jandová, tisková mluvčí 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky