Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Homesharing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání - úvodní konference se koná 22.11.2023 od 9:00 do 12:30 online na platformě zoom

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 16. 11. 2023 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Srdečně vás zveme na úvodní konferenci k projektu

Homesharing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání

realizovaného českou organizací LÍP A SPOLU, z.s. a slovenským Občianským združením HANS, v programu ERASMUS+, Vzdělávání dospělých.

Homesharing a dobrovolnictví jsou metody sdílené péče, které mají společné zaměření - odlehčení rodičům, kteří pečují o děti s PAS či jiným postižením. Obě metody se však liší formou pomoci. Na úvodní konferenci vám Radka Ondrušková, LÍP A SPOLU, z.s představí homesharing a Viera Hincová, OZ Hans, představí dobrovolnictví jako dvě odlišné formy sdílené péče s přesahem do celoživotního vzdělávání.

Termín: 22.11.2023, od 9:00 do 12:30

Místo konání: online přes Zoom

Program:

  • Představení partnerů projektu
  • Informace o projektu, dalších seminářích, a možnostech zapojení organizací i jednotlivců
  • Základní informace a vzdělávací nástroje Homesharingu
  • Pauza
  • Základní informace a vzdělávací nástroje dobrovolnického programu Děti bez návodu
  • Diskuze s účastníky
  • Pozvání na další semináře a závěr

K účasti na konferenci se můžete zaregistrovat zde:

Registrační formulář na úvodní konferenci 22.11.2023

Odkaz k připojení vám přijde před konferencí na vámi uvedenou e-mailovou adresu.

Na úvodní konferenci bude navazovat 6 seminářů v první polovině roku 2024, které rozvinou informace z úvodní konference a získáte na nich potřebné informace o obou metodách, a také možnosti, jak se zapojit. Na podzim roku 2024 se setkáme na závěrečné prezenční konferenci v Brně a součástí výstupů projektu bude i sborník obsahující informace ze seminářů a konferencí, ale také rozhovory s rodiči, hostiteli a dobrovolníky.

Konference, semináře i sborník budou zdarma dostupné všem, kdo o ně budou mít zájem.

 

Na setkání a další spolupráci se těší

Ing. Radka Ondrušková 

LÍP A SPOLU, z.s. - rodiče a přátelé lidí s autismem nejen na Českolipsku, Centrum LÍP A SPOLU, Moskevská 82, Česká Lípa

radka.ondruskova@lipaspolu.cz, +420 733 706 309, www.lipaspolu.cz , https://www.facebook.com/lipaspolu/

a

Mgr. Viera Hincová - Občianske združenie HANS, oz.as.hans@gmail.com, Facebook: OZ HANShttp://hans.sk/

___________________________________________________________________________________________

Homesharing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání

Projekt Homesharing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání s registračním číslem „2023-1-CZ01-KA210-ADU-000167173“ je spolufinancován Evropskou unií v rámci programu Erasmus+ vzdělávání dospělých.

Cílem projektu je vzbudit zájem o nové metody sdílené péče ve společnosti, inspirace a výměna zkušeností o vzdělávání dospělých formami sdílené péče v Čechách a o formách dobrovolnictví na Slovensku pro rodiny dětí na spektru autismu.

Vizí projektu je propojit svět dobrovolníků s komunitou lidí, kteří se starají o osoby se znevýhodněním a zlepšit inkluzi ve společnosti. Přispět ke zlepšení kvality života rodičů, neformálních pečovatelů, hostitelů a dobrovolníků, dětí i dospělých.

Nedílnou součástí zajištění kvalitní a dlouhodobé sdílené péče je odborná příprava a vzdělávání hostitelů, dobrovolníků i pečující osob a pracovníků organizací, které sdílenou péči zprostředkovávají.
Zapojení do aktivit sdílené péče se tak stává součástí celoživotního vzdělávání pro všechny zúčastněné.

Česká Organizace LÍP A SPOLU, z.s. a Občianske združenie HANS ze Slovenska se věnují podpoře rodin s dětmi na autistickém spektru. Rozhodly se spojit síly a podělit se o své zkušenosti prostřednictvím projektu „Homesharing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání“ podpořeném v programu ERASMUS+.

Každý den ve své práci vidíme, jak sdílená péče pomáhá rodinám s dětmi na spektru autismu. Rádi bychom šířili naše zkušenosti a povědomí o ní dále, a proto společně spouštíme tento projekt.

V rámci projektu pro vás připravujeme:

  • úvodní konferenci, na níž představíme principy a fungování homesharingu a dobrovolnického programu Děti bez návodu jako pomoci rodinám s dětmi na autistickém spektru:
    Konference se koná 22.11.2023 od 9:00 do 12:30 online na platformě zoom.
    Registrační formulář na konferenci najdete zde.
    Registrační formulář na úvodní konferenci 22.11.2023

Odkaz k připojení vám přijde před konferencí na vámi uvedenou e-mailovou adresu. Z konference bude pořízen videozáznam, který bude po zpracování k dispozici všem přihlášeným.

  • 6 online vzdělávacích seminářů v první polovině roku 2024, které rozvinou informace z úvodní konference a účastníci na nich získají potřebné informace o obou metodách, a také možnosti, jak se zapojit.
  • závěrečnou prezenční konferenci 21.11.2024 v Brně určenou institucím a jednotlivcům, kteří mají zájem zapojit se do jedné z forem sdílené péče.

Výstupem projektu bude také volně přístupný online sborník obsahující informace ze seminářů a konferencí, ale také rozhovory s rodiči, hostiteli a dobrovolníky.

Konference, semináře i sborník jsou zdarma dostupné všem zájemcům.

LÍP A SPOLU, z.s. se věnuje komplexní podpoře dětí i dospělých s autismem a jejich rodinám.

www.lipaspolu.cz

OZ HANS je celoslovenská organizace, která spojuje rodiny a jednotlivce s Aspergerovým syndromem a vysokofunkčním autismem.

http://hans.sk/

Financováno Evropskou unií. Vyjádřené názory a postoje jsou názory a prohlášení autora(-ů) a nemusí nutně odrážet názory a stanoviska Evropské unie nebo Evropské výkonné agentury pro vzdělávání a kulturu (EACEA). Evropská unie ani EACEA za ně nepřebírají žádnou odpovědnost.

 

Plakát vhodný k tisku

Homesharing a dobrovolnictví jako příležitostHomesharing a dobrovolnictví jako příležitost

ZDROJ: LÍP a SPOLU, z. s. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky