Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Firemní podpora nestátních neziskových organizací 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 13. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci projektu Společně rozvíjíme odpovědnější svět, podpořeném Evropským sociálním fondem, vznikla pod hlavičkou Platformy rozvoje NNO studie firemní filantropie. Dokument s názvem Firemní podpora nevládních neziskových organizací  má 70 stran a za cíl si klade zmapovat, jaké mají filantropové z podnikatelské sféry vztahy s NNO a jak se stavějí k projektům se společenským dopadem. 

 

Dokument je obecně rozdělen do dvou částí. První část je víc teoretická a zabývá se terminologií týkající se filantropie a jejími různými podobami, poté vývojem filantropie obecně ve světě, v České republice a v USA, jakožto zemí s vysoce rozvinutou úrovní darování. V této části se dále pojednává o tom, jaký vliv může mít zdravý neziskový sektor na fungování podnikání a proč by korporace měly mít vážný zájem na jejich podpoře. Druhá část dokumentu přináší přepis strukturovaných rozhovorů s menšími i středními podnikateli, resp. zástupci firem, kteří v rámci České republiky darují nebo se jiným způsobem angažují v aktivitách nevládních neziskových organizací. Pro inspiraci studie přináší i dva rozhovory se zástupci z USA, kteří se ve svých životech věnovali filantropii v Americe, ale i v České republice. Tyto rozhovory jsou následně analyzovány a její východiska jsou zahrnuta jako závěry v poslední kapitole této studie.

 

Dokument v pdf ke stažení zde

 

Zdroj: Platforma rozvoje NNO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky