Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko v Cenách SDGs opět hledá nápady, které mění svět k lepšímu

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 01. 03. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již třetím rokem pokračuje Asociace společenské odpovědnosti v udílení unikátního ocenění za naplňování Cílů udržitelného rozvoje, které je inspirací pro celý svět. Hlásit projekty, které přispívají nejen k lepšímu Česku, je možné od 1. do 31. března 2019. 

Česká republika ukazuje, jak mohou k udržitelnosti a plnění SDGs skvěle přispívat konkrétní aktivity či strategie firem a dalších organizací. Samotný model Cen SDGs je výjimečný a naplňuje poslední ze 17 Cílů – Partnerství ke splnění cílů.

Ceny SDGs jsou světově unikátním oceněním za naplňování globálních cílů OSN. Ztělesňují spolupráci a partnerství mezi nevládní organizací, státní správou a soukromým sektorem (tzv. Public Private Partnership) -  Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou, Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem pro místní rozvoj.

  • Chceme motivovat další hráče z byznysu, ale i z neziskových organizací, veřejné správy i široké veřejnosti, aby začlenili SDGs do svých každodenních aktivit.
  • Chceme ocenit úsilí českých firem i organizací za to, že udržitelnost a SDGs prosazují v rámci svých strategií, a pomáhají tak Česku a světu k udržitelnější budoucnosti a naplňování Agendy 2030.

Máte projekt, produkt nebo službu, které pomáhají naplňovat jeden nebo více Cílů udržitelného rozvoje v Česku nebo v zahraničí?
Přihlaste se do Cen SDGs 2019 a inspirujte tak další organizace k udržitelnosti.
Uzávěrka přihlášek je 31. března 2019.

KOMPLETNÍ INFORMACE, PŘIHLÁŠKY, INSPIRACE: http://www.globalnicile.cz/prihlasky/

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky