Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktivity pro rodiny s dětmi - výzva ke spolupráci na vytváření sítě v Libereckém kraji 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 25. 02. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci nastavování rodinné politiky usiluje Liberecký kraj o vytvoření sítě subjektů, které poskytují služby pro rodiny s dětmi. Rodinná politika představuje souhrn opatření a aktivit, jejichž smyslem je podpora rodin. Pro rodinnou politiku je charakteristická její průřezovost - spadají pod ní oblasti jako např. bydlení, školství, zdravotnictví, trh práce či infrastruktura. Z popisu rodinné politiky je zřejmé, že se jedná o velmi privátní oblast, proto se rodinná politika zaměřuje na podporu rodin při výkonu svých přirozených funkcí a zároveň se nesnaží tyto funkce přebírat.

Cílem sítě tzv. prorodinných subjektů v kraji je navazování spolupráce prostřednictvím setkávání zainteresovaných subjektů a sdílení zkušeností. Spolupráce bude probíhat primárně formou toku informací, které mohou organizace předávat kraji a naopak je od kraje získávat. Kraj má v úmyslu informovat o prorodinných aktivitách organizací na webovém portálu k rodinné politice a na sociálních sítích, čímž by kraj přispíval k provázání sítě prorodinných subjektů a dané cílové skupiny.

Mezi neziskové organizace, které realizují aktivity v rámci rodinné politiky, spadají například komunitní, mateřská a jinak zvaná centra, domy dětí a mládeže, střediska volného času a další organizace, které realizují volnočasové aktivity či preventivní programy pro rodiny s dětmi. Do sítě mohou být zařazeni také poskytovatelé služeb péče o děti, organizace angažující se v podpoře slaďování rodinného a pracovního života a další.

Pokud se chcete zařadit do sítě subjektů, které spolupracují v rámci rodinné politiky Libereckého kraje, pak se obraťte na krajskou koordinátorku rodinné politiky, která Vám poskytne více informací.

Kontaktní údaje: Ing. Kateřina Hájková, katerina.hajkova@kraj-lbc.cz, tel. +420 485 226 449

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky