Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Projekt Technická pomoc Libereckého kraje v rámci Programu spolupráce Česká republika - Svobodný stát Sasko 2014-2020, 2017 - TH - SN - CZ - 3.3-3

Další informace: http://www.sn-cz2020.eu/cz/index.jsp    

Logo cz-snNové logo Sasko 

 


 

 

Projekt ProFit v profesi  získal Evropskou jazykovou cenu LABEL 2020 

07. 07. 2020

saské logo

Evropskou jazykovou cenu LABEL každoročně  vyhlašuje Dům zahraniční spolupráce při MŠMT v Praze. V letošním roce vybírala odborná porota z celkem 46 přihlášených projektů. Do druhého kola, kde řešitelé své projekty prezentovali, postoupilo 13 projektů, ze kterých bylo následně vybráno 7 oceněných. Jedním z nich byl právě projekt ProFit v profesi.

ProFit v profesi – jazykovou a odbornou senzibilizací během studia je tříletý projekt podpořený z prostředků EU. Projektovými partnery jsou katedra cizích jazyků Ekonomické fakulty TUL (Leadpartner) a Westsächsische Hochschule Zwickau.

Realizací projektu vznikla databáze moderních vzdělávacích a zkušebních materiálů zaměřených na cizojazyčnou komunikaci a zohledňujících interkulturní a přeshraniční aspekty a česko-saské obchodní kontakty. Celkem se jedná o 10 témat, ke každému z nich je zpracován glosář. Vzniklé online materiály jsou umístěny na platformě Moodle a jsou k dispozici studentům obou vysokých škol. Dalšími aktivitami byly třídenní workshopy a pětidenní letí školy konané v obou dotačních územích. Nedílnou součástí projektu byly exkurze do vybraných podniků a odborné diskuze s jejich managementem.

Slavnostní předávání ocenění proběhne 24. září ve Velkém zrcadlovém sále na MŠMT v Praze.

 

Projekt je podpořen Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014-2020. Reg. č. projektu: 100315788

Mgr. Magda Podsedníková
magda.podsednikova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226926