Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Program spolupráce ČR - Sasko v roce 2020

Mgr. Magda Podsedníková

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 24. 03. 2021 09:35
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci Programu spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014–2020 bylo pro realizaci projektů k dispozici 148.489.043,00 Euro dotačních prostředků EU. Od zahájení Programu bylo schváleno 146 projektů a navázáno více než 100 procent alokovaných prostředků EU. Nositelům projektů bylo do konce roku 2020 vyplaceno 110,87 milionů prostředků EU.

Zkušenosti ukazují, že se část schválených prostředků do Programu vrací. Proto se pro tematickou oblast vzdělávání a spolupráce ve veřejné sféře hledají další možné projekty. Pracovníci Společného sekretariátu se sídlem v Saské rozvojové bance (Sächsische Aufbaubank – Förderbank –, SAB) a české krajské úřady Libereckého, Ústeckého a Karlovarského kraje Vám k tomu rádi poskytnou další informace.

Celosvětová pandemie koronaviru zanechala své stopy i na Programu spolupráce. Pravidelné akce byly buď přesunuty na rok 2021 (jako například Výroční akce Programu), nebo realizovány formou videokonferencí (například zasedání Monitorovacích výborů). Konzultace žádostí, případě projektů, které se nacházejí ve fázi realizace, probíhaly pouze online nebo telefonicky. Řada nositelů projektu musela dobu realizace svého projektu prodloužit, aby mohla plánovaná opatření zrealizovat později.

Výroční zpráva o provádění Programu za rok 2020 a výsledky dopadové evaluace s doporučeními jsou dostupné na internetových stránkách www.sn-cz2020.eu. Na těchto stránkách najdete dále kromě úplného seznamu podpořených projektů i prezentaci projektů, které již byly v rámci Programu spolupráce úspěšně ukončeny, případně které se dosud nacházejí v realizační fázi. Na těchto stránkách naleznete i první informace k novému programovému období 2021–2027 (INTERREG VI A)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky