Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Program spolupráce ČR - Sasko oznámil zastavení příjmu žádostí i do prioritních os 3 a 4

Mgr. Magda Podsedníková

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 06. 01. 2022 12:44
  • Rozvoj

Sdílet článek

Od začátku Programu spolupráce bylo schváleno 157 projektů v celkovém finančním objemu 149,1 milionu eur. To odpovídá využití rozpočtu programu ve výši 100,4 %. 84,5 % schválených prostředků již bylo vyplaceno. Tím bylo dosaženo úplného navázání finančních prostředků ve všech prioritních osách. Prioritní osy 3 (vzdělávání) a 4 (udržitelná, partnerská spolupráce) jsou v současné době dokonce přezavázkovány nad rámec rozpočtu.

Zastavení příjmu žádostí

Vzhledem k současnému stavu programu rozhodl Monitorovací výbor na svém zasedání dne 9. 12. 2021 o zastavení přijímání žádostí v prioritních osách 3 a 4. Prioritní osy 1 (rizikový management) a 2 (přírodní a kulturní dědictví) jsou uzavřeny již od roku 2016. To znamená, že v Programu spolupráce Sasko - Česká republika 2014–2020 nebudou s okamžitou platností přijímány žádné další projektové žádosti.

Náhradní projekty

Projektové žádosti, které již byly Společnému sekretariátu předloženy, budou řádně zpracovány a připraveny Monitorovacímu výboru k rozhodnutí. Náhradní projekty, které již byly schváleny Monitorovacím výborem, mohou – v závislosti na disponibilitě finančních prostředků - získat Smlouvu o poskytnutí dotace z finančních prostředků vrácených do programu z již realizovaných projektů.

Schválené náhradní projekty musí být zrealizovány nejpozději do 31. 12. 2022, aby byla zajištěna jejich včasná realizace a vyúčtování do konce programového období.

Další možnosti financování

Ve všech čtyřech česko-saských euroregionech jsou stále k dispozici finanční prostředky z Fondů malých projektů (FMP). Informace o financování malých projektů naleznete v části Fond malých projektů. V případě zájmu o podrobné informace nebo o konzultaci se obraťte na příslušné projektové sekretariáty FMP jednotlivých euroregionů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky