Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Poslední projekty z Programu spolupráce ČR - Sasko 2014 - 2020 byly schváleny

Mgr. Magda Podsedníková

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 15. 12. 2021 13:39
  • Rozvoj

Sdílet článek

Poslední zasedání monitorovacího výboru Programu spolupráce ČR - Sasko v tomto roce se uskutečnilo 9. prosince

saské logo

Do ukončení Programu přeshraniční spolupráce ČR – Sasko už zbývá jen rok.  Ale ani takto krátká doba nebrání tomu, aby se neschvalovaly poslední projekty pro dotační období 2014 – 2020.

Ve čtvrtek 9. prosince zasedl monitorovací výbor Programu ke svému letošnímu poslednímu zasedání. A jak podotýká Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, výbor se konal opět online.

Na programu bylo schvalování tří projektů a debata o podobě programu v novém dotačním období 2021 – 2027. „Máme radost, že byl schválen i projekt, ve kterém je partnerem Liberecký kraj. Jedná se o projekt Za společným dědictvím na kole i pěšky“, uvádí radní Jiří Ulvr.

Projekt byl schválen již na jaře roku 2018. Ocitl se však na seznamu náhradních projektů a na realizaci musel čekat, až bude v Programu dostatek úspor z realizovaných projektů. Cílem projektu je propojení turisticky zajímavých lokalit pomocí sítí cyklostezek v oblasti Českého Švýcarska, Šluknovského výběžku, Českolipska a na saské straně oblasti tzv. Mittelgebirgsroute a jejich napojení na cyklostezku Odra – Nisa. Liberecký kraj by na realizaci své části projektu měl získat 67,5 tis. EUR z Evropského programu pro regionální rozvoj, doplňuje Jiří Ulvr.

Přehled projektů realizovaných v Libereckém kraji z Programu spolupráce ČR – Sasko mohou zájemci najít na webu Libereckého kraje v sekci odboru regionálního rozvoje a evropských projektů, pod oddělením dotací https://bit.ly/3pM2Bj6 .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky