Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová výzva na podporu cestovního ruchu

Mgr. Magda Podsedníková

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 05. 08. 2021 12:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

Nově uvolněny 2 mil. EUR na podporu projektů zaměřených na cestovní ruch

PL logo

V Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko je vyhlášena nová výzva pro předkládání projektů do prioritní osy 2 - rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti (cestovní ruch) s finanční alokací ve výši 2 mil. EUR.

Podporovány budou zejména tyto aktivity:

1. Podpora obnovy cestovního ruchu a opětovného zvýšení návštěvnosti atraktivit v příhraničním regionu (v období po skončení pandemie COVID-19)
 - tvorba nových přeshraničních produktů cestovního ruchu nebo propojování těch již existujících se zaměřením na obnovení a posílení vazeb přeshraničního cestovního ruchu, prodloužení turistické sezóny a přivedení návštěvníků i do méně exponovaných lokalit, a   to zejména prostřednictvím moderních interaktivních a digitálních technologií
 - společné kampaně propagující přírodní a kulturní atraktivity společného území s využitím moderních interaktivních a digitálních on-line technologií a nástrojů pro tvorbu a propagaci produktů cestovního ruchu
 - rozvoj a obnova místních folklorních tradic a dalších forem místního nebo regionálního nehmotného kulturního dědictví. Podmínkou je jejich využití ke zvýšení turistického ruchu v příhraničí.

2. Návrh a realizace společných koncepčních řešení rozvoje přeshraničního cestovního ruchu
 - zpracování koncepcí/strategií cestovního ruchu pro podporu rozvoje a další diversifikaci přeshraničního cestovního ruchu v Programovém období 2021+, a to zejména s důrazem na udržitelný rozvoj cestovního ruchu (např. zmírnění dopadů cestovního ruchu na chráněná území, případně na místní obyvatele žijící v turisticky exponovaných oblastech) a jeho podporu i mimo hlavní turistickou sezónu
 - zpracování koncepcí/strategií/metodik „chování" cestovního ruchu v případě náhlých a neočekávaných překážek ovlivňujících přeshraniční cestovní ruch (např. omezení propustnosti hranice z důvodu pandemie, bezpečnostních hrozeb atd.).

HARMONOGRAM

  • Příjem projektových záměrů od 2. 8. 2021 do 1. 10. 2021 prostřednictvím online formuláře.
  • Příjem plných projektových žádostí do 20. 12. 2021
  • Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu je 31.12.2023

V této výzvě nebudou způsobilé výdaje na stavební práce.

Kompletní informace k výzvě naleznete ZDE.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky