Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dva vzdělávací projekty do Libereckého kraje 

Mgr. Magda Podsedníková

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 20. 02. 2020 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

PL logo

 

 

Mezi šesti schválenými projekty na vzdělávání z programu Interreg V –A Česká republika - Polsko jsou i dva projekty z Libereckého kraje. „Jedná se o poslední schválené projekty v tomto dotačním období z česko-polského přeshraničního programu“, podotýká radní Libereckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, Radka Loučková Kotasová. Projekty byly schváleny na jednání Monitorovacího výboru programu, který se konal ve dnech 18. a 19. února v polské Jelení Hoře.

Projekt Výzvy gastronomie v polsko–českém příhraničí se zaměřuje na propagaci a zvyšování kvalifikace v oblasti gastronomie na přeshraničním trhu práce. Cílem je povzbudit poptávku po tomto typu vzdělání a řešit tak nedostatek pracovníků v turistickém průmyslu. Českým partnerem projektu je organizace Venkovský prostor o.p.s.

Druhý projekt, který bude společně s českými a polskými středním i školami realizovat Okresní hospodářská komora Liberec, se jmenuje KOMPETENCE 4.0. Jeho cílem je pomoci středním školám s implementací nástrojů digitálních technologií a inovačních nástrojů do vyučování. „Žáci středních škol se naučí využívat např. Social Media Marketing nebo IoT (Internet of Things – internet věcí)“, dodává radní Radka Loučková Kotasová.

Členové monitorovacího výboru měli také možnost prohlédnout si nové prostory a sklářskou laboratoř v Krkonošském muzeu v Jelení Hoře, které byly zrekonstruovány a vybudovány v rámci projektu Cesta skla v česko-polském příhraniční. Krkonošské muzeum projekt realizuje společně s městem Nový Bor.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky