Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vejprty a Bärenstein. Monitorovací výbor a výroční konference 2018 programu spolupráce ČR - Sasko

Ing. Eva Hajflerová

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 19. 09. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na začátku září byla v krušnohorských Vejprtech asi nevyšší koncentrace lidí, kteří mají co do činění s Česko- saským programem přeshraniční spolupráce.

V úterý 4. září 2018 se zde konalo zasedání Monitorovacího výboru programu. Byly schváleny dva projekty týkající se spolupráce institucí. Projekt „Archiv-Net“, který si klade za cíl zpřístupnit středověké až raně novověké příhraniční archiválie pro badatele i odbornou veřejnost. V projektu „GeoMAP“ budou kooperační partneři vyvíjet počítačové nástroje pro popisování důsledků důlní činnosti.

Středa 5. září už patřila výroční konferenci Programu spolupráce. Hlavním tématem bylo vyhlášení vítěze video soutěže „To je Evropa v Česku a v Sasku“. Od dubna, kdy byla soutěž vyhlášena, se do ní přihlásilo přes 30 videí mapujících Česko saskou spolupráci. Na konferenci, které se zúčastnilo přes 700 hostů, byly z šesti nejúspěšnějších videí vybrány tři nejlepší.  Vítězem se stalo video „Pozvání ke spolupráci – Společně pro bezpečné příhraničí“, které o své spolupráci natočili policisté z Vejprt a Bärensteinu. Nejen na vítězné video se můžete podívat zde .

Po skončení oficiální části konference se účastníci přesunuli na společné náměstí měst Vejprty a Bärenstein. Zde byl připraven kulturní program a občerstvení pro širokou veřejnost. Návštěvníci si například mohli u stánků prohlédnout prezentace z realizovaných projektů, zasoutěžit si o drobné ceny anebo si pořídit veselé foto ve fotokoutku. V ten den by hranice mezi městy a zeměmi hledal jen málokdo.

 

Tisková zpráva https://www.sn-cz2020.eu/media/cz/de_cs/pressemeldungen/Pressebericht_DE.pdf

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky