Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přeshraniční spolupráci nezastavil ani koronavirus, podpory se dočkají například cestovní ruch, vzdělávání a inovace

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 29. 04. 2021 16:33
  • Rozvoj

Sdílet článek

Další projekty zaměřené na vzdělávání a přeshraniční spolupráci komunit a institucí schválil na svém zasedání, který se kvůli koronavirové pandemii konal online, monitorovací výbor Programu spolupráce Česká republika – Sasko.

Z území Libereckého kraje byl schválen projekt DVA jazyky – JEDEN region, kde jsou partnery Hillersche Villa e. V., Geopark Ralsko o. p. s.  a České Švýcarsko, o. p. s. Projekt si klade za cíl přiblížit žákům druhých ročníků a studentům středních škol historii, kulturní i přírodní prostředí společného regionu a  to vše prostřednictvím zážitkové pedagogiky,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Souběžně s tím současným se připravuje i program na období 2021 až 2027. Oblasti subvence by měly být velmi podobné těm současným, tedy podpora cestovního ruchu, vzdělávání, prevence rizik, podpora biodiverzity a spolupráce komunit a institucí. „Nově přibylo téma inovací a schopnosti prosadit se v určitém oboru v porovnání s ostatními, které v sobě zahrnuje posílení růstu konkurenceschopnosti malých a středních podniků,“ doplnil radní Ulvr.

Příprava nového období neznamená jen stanovení témat a rozdělení financí mezi tematické oblasti. Chystaný dokument musí splňovat i další kritéria, mimo jiné strategické posouzení vlivu na životní prostředí neboli SEA. V rámci posouzení je potřeba zanalyzovat alternativy vedoucí k zamezení, snížení a vyrovnání dopadů na životní prostředí.

SEA bude zadána externímu zpracovateli. Veřejnou zakázku vyhlásil řídící orgán programu, Saské státní ministerstvo pro regionální rozvoj. Zadávací dokumentace je dostupná ke stažení na elektronické platformě pro veřejné zakázky www.evergabe.de. Zájemci mohou své nabídky podávat u zadavatele elektronicky do 11. května 2021, 12 hodin.

logagaga

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky