Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

15 let spolupráce Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje

Ing. Eva Hajflerová

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 19. 09. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již 15 let trvá spolupráce mezi Dolnoslezským vojvodstvím a Libereckým, Královehradeckým a Pardubickým krajem.  Hodnocením této spolupráce a také nastíněním budoucích možných společných témat se věnovala konference 15 let společně, kterou pořádalo Evropské seskupení pro územní spolupráci Novum ve dnech 12. a 13. září 2018 v prostorách zámků Wojanow a Kuks.

V rámci konference vystoupili v diskuzních panelech hejtmané jednotlivých krajů, maršálek Dolnoslezského vojvodství a představitelé českých a polských institucí. Postupně byla hodnocena dosavadní spolupráce v různých oblastech, jako je například doprava, cestovní ruch a pracovní trh, a to nejen v diskusích jednotlivých aktérů, ale také představením konkrétních úspěšných projektů realizovaných na území jednotlivých krajů v rámci programů česko-polské spolupráce. Důležitým výstupem diskuzních panelů bylo nejen specifikování problémů, které je možné a vhodné v budoucnu společně řešit, ale také vytipování příležitostí, které česko-polské pohraničí nabízí k využití.

Jako příklad úspěšné spolupráce byl několikrát zmíněn například projekt Revitalizace železniční tratě Szklarska Poręba – Harrachov realizovaný v minulém programovém období, ze současných projektů to je především projekt Od zámku Frýdlant k zámku Czocha.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky