Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cyklistický závod historických kol kolem liberecké přehrady

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 28. 08. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Bicycle Club Liberec a Technické muzeum Liberec pořádají v sobotu 8. září pořadí 1. obnovený cyklistický závod „Okolo liberecké přehrady“. Akce je určena pro dámy a pány na kolech vysokých i nízkých. Přihlásit se mohou jezdci se stroji vyrobenými na starém nebo americkém kontinentu.

Bicycle Club Liberec 1886 je spolek, který navazuje na činnost prvního cyklistického spolku Reichenberger Radfahrer Club roku z roku 1886 a sdružuje zájemce o historii jízdních kol a snaží se v tomto zaměření šířit i osvětu. Spolu s Technickým muzeem v Liberci, ve kterém můžete vidět jedinečnou výstavu ke 200 letům výročí vynálezu jízdního kola (1817 – 2017) si v rámci cyklistického závodu „Okolo liberecké přehrady“ přichystali bohatý program.

Účastníci závodu a návštěvníci se seznámí s historií výroby a užívání bicyklů v Liberci, budou jim představena historická kola vyrobená v Liberci. Jezdci na vysokých kolech předvedou svou zdatnost a návštěvníci si budou moci vyzkoušet složitost této jízdy na originálním vysokém kole. Dobové oblečení vítáno.

Start i cíl závodu bude u hráze.  Zájemci se mohou do závodu přihlásit na místě, startovné je ve výši 50,-. V případě sobotní nepřízně počasí bude závod přeložen na neděli.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky