Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Architektonická Soutěž Karla Hubáčka se blíží, přihlaste zajímavé stavby a projekty

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 05. 2020 14:13
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jste projekční či architektonická kancelář, stavební firma nebo hrdý majitel zajímavé novostavby nebo rekonstruovaného domu? Využijte příležitosti ukázat všem, že v Libereckém kraji hrdě pokračujeme v architektonickém odkazu legendárního Karla Hubáčka a přihlaste svá díla —  stavbu, veřejnou úpravu či projekt — do celokrajské Soutěže Karla Hubáčka. Termín pro odevzdání přihlášek do soutěže je do 31. května, o měsíc později se spustí i veřejné internetové hlasování. Přihlašovací formuláře a potřebné informace jsou na webu www.stavbaroku.lk.

„Liberecký kraj se pyšní nejen přírodními krásami, ale i zajímavou architekturou. Historickou i současnou, prezentovanou soukromými i veřejnými budovami, stejně jako zajímavými úpravami veřejných prostranství. Smyslem soutěže je ukázat, že i po této stránce stále v Libereckém kraji vznikají zajímavé projekty a inspirovat tak další zájemce o kvalitní architekturu. Není totiž lhostejné, v jakém prostředí obyvatelé regionu žijí," zmínil Michal Kříž, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. 

Přihlášené projekty se postupně objeví na webu i facebookovém profilu soutěže a v průběhu léta se představí také prostřednictvím putovní výstavy.

Porota, složená ze zástupců odborných organizací z řad stavebníků a architektů, stejně jako partnerů, kteří se do soutěže zapojili, udělí ceny ve čtyřech kategoriích. První a hlavní z nich je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. Dalšími jsou Cena za inovaci udílená za výjimečné návrhy, Cena junior pro studenty, věnující se stavebnictví a architektuře a ocenění pro významnou osobnost v oboru stavebnictví. Vyhlášení výsledků se uskuteční 10. září.

Soutěž Karla Hubáčka se koná letos již pošestnácté. Smyslem soutěže je vyzdvihnout úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné žáky, studenty, projektanty, architekty, zkrátka talenty v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého Libereckého kraje. Voni zvítězila novostavba mateřské školy Nová Ruda ve Vratislavicích nad Nisou architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky