Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veřejnost může připomínkovat akční plány protihlukových opatření

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 03. 2024 08:34
  • Rozvoj

Sdílet článek

Od 14. března do 14. dubna 2024 má veřejnost možnost se vyjádřit a připomínkovat návrhy akčních plánů v rámci 4. kola strategického hlukového mapování.

Liberecký kraj nechal opět po pěti letech zpracovat návrh akčních plánů protihlukových opatření podle Směrnice 2002/49/ES o hodnocení a řízení hluku ve venkovním prostředí. Jedná se o Akční plán protihlukových opatření pro aglomeraci Liberec a Akční plán protihlukových opatření pro hlavní pozemní komunikace, které vlastní Liberecký kraj, včetně hlavních pozemních komunikací ve vlastnictví obcí ve správním území Libereckého kraje.

Stejné dokumenty v současné době pořizují i ostatní kraje v České republice. „Akční plány vypracované na základě jednotné metodiky umožní ucelený reporting a sumarizaci dat v rámci České republiky a nám na krajské úrovni zase umožní vytipovat místa, kterým je v oblasti protihlukových opatření nutno věnovat zvýšenou pozornost,“ uvedl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Koncept akčních plánů je k nahlédnutí na webových stránkách www.kraj-lbc.cz/hluk a připomínky k nim je možné zasílat do 14. dubna 2024 na e-mail monika.novotna02@kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky