Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V mezinárodním česko-polském programu je k dispozici téměř dvacet milionů eur. Podpoří stavby silnic i železnic

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 02. 2023 15:07
  • Rozvoj

Sdílet článek

Druhé zasedání Monitorovacího výboru programu Interreg Česko-Polsko 2021–2027 se konalo 13. února. Za Liberecký kraj se on-line jednání zúčastnil Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

„Nejzásadnějším bodem programu bylo schválení vyhlášení dvou nových výzev na předkládaní projektových žádostí v oblasti dopravy,“ uvedl Jiří Ulvr.

Do 24. května je možné předkládat záměry projektů zaměřených na modernizace, rekonstrukce nebo opravy železničních tratí a na přizpůsobení silniční infrastruktury pro rozvoj přeshraniční veřejné a bezemisní individuální dopravy.

„Z prostředků programu Interreg ČR-Polsko 2021–2027 je možné podpořit pouze modernizace takových silničních tahů, které vedou ve směru k jednomu společnému hraničnímu přechodu a jsou skutečně využívány pro účely přeshraniční mobility. U projektů železničních tratí je podmínkou, aby se jednalo o modernizaci lokální přeshraniční trati, která umožní větší využití daného železničního spojení,“ upřesnil Jiří Ulvr.

Pro každou z výzev je k dispozii zhruba 19 milionů eur. „V případě železnic se jedná o celkovou částku alokovanou na toto opatření pro období 2021-2027, a to kvůli vysoké finanční i časové náročnosti těchto projektů,“ dodal Jiří Ulvr.  

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám jsou zveřejněny na webových stránkách programu https://www.cz-pl.eu/.

Interreg cz-pl 2021-2027

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky