Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ukrajinský klub v knihovně představí mezinárodní Velikonoce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 09. 03. 2023 11:35
  • Rozvoj

Sdílet článek

Velikonoce. Tak zní téma dalšího pokračování cyklu Ukrajinský klub. Již třetí setkání se uskuteční 17. března od 15 do 17 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Kreativní workshop přiblíží barvení velikonočních vajec, pletení pomlázek a pečení mazanců a jidášů. Hovořit se bude i o velikonočních tradicích v Česku, Polsku a na Ukrajině.

Klub, který je určen pro ukrajinské děti, ale i rodiče, vytváří pozoruhodný neformální prostor pro setkávání, sdílení zkušeností a seznámení s regionálními zvyklostmi,“ uvedl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Na tuto akci je nutné se dopředu přihlásit. Registrovat se je možné prostřednictvím odkazu na webu Український клуб / Ukrajinský klub | Krajská vědecká knihovna v Liberci (kvkli.cz).

První letošní setkání Ukrajinského klubu se konalo v lednu a seznámilo účastníky s  tradicí masopustu v Česku, Polsku i na Ukrajině. V únoru pak následoval masopustní rej.

Druhým programem, který knihovna nabízí, je čtenářský klub pro ukrajinské děti s názvem Čteme spolu. Březnové setkání pro děti od 7 do 10 let se uskuteční v Krajské vědecké knihovně v Liberci 20. března od 16 hodin. Rodiče mohou své děti přihlásit vyplněním formuláře na stránce www.kvkli.cz/ukrajina, kde také najdou veškeré informace.

Obě akce se konají v rámci mezinárodního česko-polského projektu Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu, jenž se zrodil ve spolupráci Libereckého kraje, Dolnoslezského vojvodství, Královéhradeckého kraje a polského subjektu Nadace Ukrajina.

„Projekt je spolufinancován z programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko 2014-2020. Hlavní náplní projektu je předávání informací mezi českými a polskými partnery,“ doplnil Ulvr.

czpl překračujeme hranice

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky