Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tůně, rašeliniště i konopný dům. Účast v letošní Soutěži Karla Hubáčka je pestrá

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 03. 03. 2022 14:42
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký Klub Lípa, knihovna a spolkové centru IGI ve Vratislavicích nad Nisou, zázemí fotbalového hřiště ve Studenci, ale i takzvaný konopný dům v Nedamově či revitalizace rašeliniště v pramenné oblasti Kamenice nebo obnova tůní v lesoparku Cihelna v Hrádku nad Nisou.

To jsou některé ze staveb a projektů, které se ucházejí o vítězství v letošním ročníku soutěže Karla Hubáčka. O titul se v prestižním celokrajském klání utká celkem 26 architektonických a stavbařských počinů. V kategorii Junior je zastoupeno devět studentských prací. Přehled všech přihlášených lze nalézt na webu soutěže https://stavbaroku.lk/ a od 14. března může každý přidat hlas svému favoritovi v online hlasování o Cenu veřejnosti.

Přihlášené stavby hodnotí porota, která se nyní seznamuje se všemi přihláškami a plánuje osobní návštěvy jednotlivých míst. Ty pomáhají porotcům objektivně si vytvořit názor na dílo a dávají jim možnost doptat se na detaily.

„Letos jsme při vyhlašování mimo jiné kladli důraz na udržitelné stavby a stavby takzvané zelené infrastruktury,“ připomněl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Jsem proto rád, že se prostřednictvím soutěže veřejnost může seznámit se zajímavými projekty, které přispívají k ekologické stabilitě a mnohdy mají i společenský přesah.“

Vedle nich ale zájemci o architekturu a stavitelství najdou mezi přihlášenými i rekonstrukce historických budov doplněné o zajímavé novostavby, budovy veřejné i soukromé a studentské projekty.

Kromě webových stránek, Facebooku nebo Instagramu se všechna přihlášená díla  i studentské projekty objeví mezi březnem a květnem  na putovní výstavě po veřejných prostorách měst v kraji – k vdění budou například v obchodních domech nebo na radnicích. Nabídne také hlasování v Ceně veřejnosti prostřednictvím QR kódů na panelech s jednotlivými stavbami.  Hlasování skončí 30. dubna a 26. května se uskuteční slavnostní vyhlášení oceněných.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky