Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavby do Soutěže Karla Hubáčka lze nově nominovat až do 7. března

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 02. 2021 11:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

Nesnáze spojené s koronavirovou pandemií provázejí letošní ročník architektonické Soutěže Karla Hubáčka. Vzhledem k obtížné situaci posledních měsíců chtějí pořadatelé vyjít vstříc zájemcům o účast, a proto posouvají termín pro podání přihlášek ze 14. února na neděli 7. března tohoto roku.

Přelom roku přinesl řadě potenciálních přihlašovatelů ztížené pracovní podmínky kvůli karanténám a prodloužení termínu uzávěrky přihlášek by jim mohlo vyjít vstříc. „Na území našeho kraje se zajímavým a architektonicky, stavebně i společensky přínosným projektům daří a byla by škoda o ně letošní ročník ochudit,“ uvedl hejtman Martin Půta, pod jeho záštitou se soutěž již tradičně koná.

Současná složitá epidemická situace nepříznivě ovlivňuje stavební ruch. „Pro stavební firmy a architektonické ateliéry je tato přehlídka skvělou možností, jak mohou veřejně prezentovat svou práci. Lidé se tak o jejich schopnostech dozvědí, a když se rozhodnou stavět, třeba se na ně obrátí a zajistí jim tak práci,“ doplnil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, který nad soutěží taktéž převzal záštitu.

Architektonické klání vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery, jimiž jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci.

Porota, složená ze zástupců kraje a všech dalších partnerů soutěže, udělí ceny ve dvou kategoriích. První je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. Sem lze nominovat novostavby, rekonstrukce, bytové stavby a stavby občanské vybavenosti, průmyslové a technologické stavby, památkové objekty i revitalizované brownfieldy.

Druhou kategorií je Cena junior pro studenty a mladé tvůrce do 30 let, kteří se věnují stavebnictví a architektuře. Jejím cílem je podchytit zájem a ocenit talenty mladé, nastupující generace ve stavebnictví v Libereckém kraji.

Všechny potřebné informace včetně formulářů přihlášek se nalézají na webu https://stavbaroku.lk. Přihlášené stavby a projekty budou k vidění na internetu, kde pro ně bude moci veřejnost také hlasovat.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky