Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Žena regionu začíná. Nominujte své favoritky

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 06. 2020 16:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

Upozornit na výjimečné ženy, které svůj čas nezištně věnují druhým, a přesto nadále zůstávají skromnými a neokázalými lidskými bytostmi. Takový je cíl celostátní soutěže Žena regionu, do jejíchž regionálních kol je možné již nyní zasílat nominace, a to až do 30. června.

„O úsilí a práci jedinečných žen se zpravidla obecně málo mluví a zůstávají tak neprávem nedoceněny. Přitom právě ony se zaslouží, aby se o nich vědělo a mohly tak třeba inspirovat své případné následovnice,“ uvedl Michal Kříž, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Právě on převzal nad soutěží za Liberecký kraj záštitu. „Žena regionu je určena všem ženám, jež dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, seniorům, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom třeba zvládají péči o rodinu,“ prohlásil.

Kdokoli může prostřednictvím webové stránky www.zenaregionu.cz přihlásit do soutěže svoji favoritku. Ze všech zaslaných přihlášek odborná komise vybere deset příběhů žen z daného regionu, které postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol. O výsledném pořadí rozhodne veřejnost pomocí online hlasování. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze. Stane se jí ta žena, které získá nejvíce hlasů v rámci celé republiky.

V Libereckém kraji zvítězila v minulém roce podnikatelka Kamila Dvořáková. „Ta se již několik let věnuje tradiční textilní výrobě, která je pro Mimoň a Liberecký kraj typická. Buduje značku Koza z Mimoně a svou kvalitní prací z kvalitních materiálů šíří dobré jméno české práce za hranice kraje i České republiky. Ve volném čase se zabývá charitativní činností v oblasti útulků pro kočky, aktivně podporuje programy kastrací venkovních koček a sama se stará o devět těchto zvířat z ulice či z útulků,“ představil vítězku radní Kříž.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky