Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada pro výzkum, vývoj a inovace v kraji jednala o naplňování RIS3 strategie v libereckém regionu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 03. 2024 09:28
  • Rozvoj

Sdílet článek

Projednání a vyhodnocení Akčního plánu RIS3 strategie a dalších indikátorů této strategie bylo předmětem 25. jednání Rady pro výzkum vývoj a inovace v Libereckém kraji, která jako odborná komise rady kraje pomáhá provádět opatření podporující konkurenceschopnost podnikatelského prostředí. Jednání se uskutečnilo 6. března v prostorách Meeting pointu Libereckého podnikatelského inkubátoru.

Během zasedání byli členové Rady pro výzkum, vývoj a inovace seznámeni s aktualizací Akčního plánu RIS3 strategie za rok 2023, který vyhodnocuje projekty, které podnikatelský a akademický sektor úspěšně naplňuje s podporou národních i evropských fondů a jejichž uskutečnění v průběhu let 2024–2026 přinese do Libereckého kraje více než 900 milionů korun na podporu vědy, výzkumu a inovací.

Dalším bodem jednání bylo vyhodnocení indikátorů, které podávají informaci o přínosech realizovaného výzkumu a vývoje pro firemní sektor i pro oblast veřejného zájmu. Monitoring vybraných indikátorů ve srovnání s obdobím 2020–2022 nám ukázal dosažení pokroku v posilování kvality, intenzity a mezinárodní srovnatelnosti výzkumu uskutečněného v Libereckém kraji. Na základě monitoringu a vyhodnocení těchto indikátorů lze konstatovat, že cíle Krajské RIS3 strategie se postupně naplňují. 

„Naplňování cílů RIS3 strategie zejména v oblastech vědy, výzkumu a transferu jejich výsledků do podnikatelské praxe přispěje k dalšímu rozvoji stability a konkurenceschopnosti regionálních podniků nejen v evropském, ale i globálním měřítku,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady Libereckého kraje, resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Dalším bodem jednání bylo představení aktuální marketingové strategie projektu Smart Akcelerátor a vyhodnocení aktivit Podnikatelského inkubátoru za dobu svého působení a prezentace aktivit strategického projektu EDIH – Northeast, který úspěšně odstartoval začátkem roku 2023 a jehož cílem je pomoci prostřednictvím digitálních technologií zefektivnit a zkvalitnit procesy, produkty a služby v podnikatelské i veřejné sféře.

„Ambicí těchto projektů je zvýšit efektivitu prostřednictvím digitalizace nejen u výrobních procesů ve firmách, ale i služeb ve veřejném sektoru,“ dodal Jiří Ulvr.

smart akcelerátor arr

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky