Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Putovní výstava v obchodním centru Fórum láká na revitalizované lokality typu brownfields

23. 07. 2020

Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. (ARR) pořádá putovní výstavu „Revitalizovaných brownfields Libereckého kraje“. Výstavu mohou zájemci zhlédnout v Obchodním centru Fórum Liberec od 24. července do 10. srpna 2020.

„Putovní výstava, stejně jako databáze brownfields a greenfields Libereckého kraje, je účinným nástrojem, jak napomoci likvidaci a znovuvyužití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálu na území našeho kraje,“ uvedl člen rady kraje Michal Kříž, který řídí resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Putovní výstavy „Revitalizovaných brownfields“ se konají každý rok. V minulých letech tomu tak bylo v Liberci, Jablonci nad Nisou, Semilech, Hrádku nad Nisou, České Lípě, ve Frýdlantě, v Jičíně, Chrastavě, Železném Brodě, Doksech, Jilemnici, Turnově, Lomnici nad Popelkou a v dalších obcích a městech Libereckého kraje.

„Zájemci o lokality typu brownfields mohou navštívit i web www.investujpodjestedem.cz, kde získají další informace věnující se této problematice a mohou si zde vyhledat i vhodné lokality pro svůj záměr. Případně je možné se obrátit na Agenturu regionálního rozvoje, která jednak portál spravuje a jednak je připravena zájemcům zprostředkovat potřebné informace,“ dodal radní Kříž.

Databáze brownfields a greenfields v současné době obsahuje celkem 319 lokalit, z toho 40 lokalit je určených k prodeji a 17 k pronájmu.

Další užitečné odkazy:

Brownfield je urbanizované území po výrobní, zemědělské, armádní nebo jiné činnosti, které z nejrůznějších důvodů pozbylo svou původní funkci, je nevyužité či nedostatečně využité a chátrá. ARR s. r.o. je krajskou společností, jejímž cílem je expertní podpora rozvojovým záměrům a projektům kraje, jeho obyvatelům a podnikatelům.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419