Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Půdní vestavba v budově Obchodní akademie v Liberci byla zahájena

Ing. Vrzáčková Petra

vedoucí oddělení projektů financovaných z ESI fondů

  • 12. 09. 2012 10:51
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na přelomu července a srpna byly zahájeny stavební úpravy půdních prostor v budově Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Liberci, v Šamánkově ulici. Jedná se o projekt realizovaný Libereckým krajem v jeho příspěvkové organizaci.

Projekt s názvem „Rekonstrukce Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Liberec“ je součástí Integrovaného plánu rozvoje města Liberec – zóna Lidové sady a v lednu roku 2012 byla Libereckému kraji schválena dotace v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod (dále jen „ROP“). Liberecký kraj se tedy na financování projektu podílí 15-ti %, 85% celkový nákladů je pak hrazeno z prostředků ROP.

Samotné stavební úpravy zahrnují rekonstrukci podkroví a střechy budovy. Dojde ke změně celkové dispozice v současné době nevyužívaných podkrovních prostor školy, které budou nově vybaveny pro účely výuky a možnosti trávení času studentů mezi vyučovacími bloky.

Důvodem rekonstrukce je zejména vytvoření 2 počítačových učeben pro výuku odborných předmětů, dále vznik informačního centra s odbornou knihovnou a počítači pro studenty a vytvoření zázemí (kanceláří) pro školní firmy v rámci výuky aplikované ekonomie. Součástí projektu je rovněž zavedení nového vzdělávacího oboru Veřejnosprávní činnost, pro který budou nově vytvořené prostory rovněž sloužit.

Na základě výsledků výběrového řízení bude stavební práce provádět firma Interma, akciová společnost, a to na základě nabídkové ceny ve výši 9 458 994,- Kč vč. DPH. Práce budou probíhat do konce ledna 2013.

„Z hlediska kapacity a zájmu studentů se jedná o jednu z nejvýše vytěžovaných středních škol v Libereckém kraji, avšak stav budovy je již dlouhodobě neodpovídající. Proto jsem rád, že Liberecký kraj získal tuto dotaci a může tak prostřednictvím tohoto projektu zkvalitnit a rozšířit nejen výuku, ale i zhodnotit tuto historicky cennou budovu a napomoci k zlepšení celkové tváře dané lokality města Liberec“, uvedl RNDr. Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

 

regionální operační program

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky