Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti startuje v pátek 1. července od 9 hodin

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2022 13:50
  • Rozvoj

Sdílet článek

V pátek 1. července v 9 hodin spouští Liberecký kraj příjem žádostí do programu Kotlíkové dotace v Libereckém kraji IV. Žádosti se budou podávat elektronicky prostřednictvím odkazu na krajském dotačním portálu https://dotace.kraj-lbc.cz/kotlikove-dotace.

Odesláním elektronické žádosti si žadatelé zajistí pořadí podle data a času doručení. „Poté je třeba do 10 pracovních dní od podání elektronické žádosti doručit její písemnou verzi včetně příloh na adresu krajského úřadu,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Kotlíkové dotace podporují výměnu neekologických kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním 1. nebo 2. emisní třídy a jsou určené pro nízkopříjmové domácnosti. K dispozici je celkem 108 milionů korun, přičemž žadatelé mohou získat 130.000 korun až 180.000 korun, v závislosti na druhu pořizovaného zdroje tepla.

„Datum ukončení příjmu žádostí stanovilo Ministerstvo životního prostředí pro všechny projekty na 31. 8. 2022 a jednotná doba realizace je 2 roky od schválení dotace,“ uzavřel Ulvr.

 

logo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky