Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Online konference přiblíží možnosti digitalizace

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 06. 2021 16:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pro ty, kdož plánují digitalizovat, je určena online konference LBC&HK Digital, která se koná 10. června od 9 do 12 hodin na webu 1012plus | Portál o vědě, výzkumu a inovacích v Libereckém kraji (na němž je možné se i registrovat). Nabídne ochutnávku znalostí a služeb zaměřených na digitalizaci firem.

Účastníci se dozvědí, jak za pomoci jedniček a nul ušetřit náklady, zvýšit produktivitu a především jak naskočit do vlaku technologických změn, který se řítí vstříc nové digitální éře. Představí se jim nástroje, které se vyplatí v prvotní fázi jejich digitální cesty (audity digitalizace a kyberbezpečnosti), pokročilé nástroje Průmyslu 4.0 (automatizace, robotizace, umělá inteligence), současné trendy (internet věcí) a další. Program se zaměří i na možnosti dotační podpory pro digitalizaci firem, konkrétně od Agentury pro podnikání a inovace.

Program:

9:00 - 9:30

Úvod konference

Jiří Ulvr · radní Libereckého kraje 

Petr Dobrovský · jednatel · Agentura regionálního rozvoje

Ivo Říha · viceprezident · Národní klastrová organizace

Představíme aktivity Libereckého kraje v oblasti digitalizace, především projekt evropského digitálního hubu DIH Northern and Eastern Bohemia, který v lednu 2021 uspěl v národní výzvě MPO a aktuálně se nachází ve fázi přípravy projektové dokumentace pro evropskou výzvu. Digitální hub si klade za cíl stát se jednotným kontaktním místem digitalizace pro malé a střední podniky a veřejnou správu v Libereckém a Královéhradeckém kraji.

Jana Žaludová · vedoucí Oddělení inovací · Centrum investic, rozvoje a inovací

Představíme připravované služby Královéhradeckého inovačního centra zaměřené na podporu podniků v oblasti digitálních inovací, využití umělé inteligence a pokročilých technologií.

9:30 - 12:00

Hlavní část konference

Pokročilé digitální kompetence TUL · Pavel Satrapa · Technická univerzita v Liberci 

Představíme služby Technické univerzity v Liberci, především Fakulty mechatroniky a hi-tech pracovišť zabývajících se pokročilými digitálními dovednostmi včetně Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace spadajícího pod TUL. Vše se zaměřením na využití ve firemní praxi. Řeč bude především o sběru a analýze dat, cloud computing, rozpoznávání hlasu a obrazu s využitím umělé inteligence, průmyslovém využití IoT internetu věcí, robotice, autonomních systémech a aplikacích rozšířené reality.

Digitalizovat? Připravenost firmy ze širšího pohledu · Antonín Ferdan · Lipo.ink

Plánujete digitalizaci? Zvažujete pro a proti, počítáte ROI a věříte, že to přinese své ovoce? Nebo jste naopak ti, kteří už proces digitalizace řešili a teď je to brzdí v rozvoji? Řekneme, jak nejlépe z naší zkušenosti začít a čeho se vyvarovat, představíme pohled na jedničky a nuly optikou Lipo.ink, shrneme good & bad practices při digitalizaci. Na konci příspěvku budete zase o kus blíž poznání, jak se do digitalizace pustit tak, aby to firmu nebolelo, ale pomohlo jí to.

Audit kybernetické bezpečnosti firem · Jan Kozák · Axenta

Citlivá data v bezpečí, klidný spánek majitelů a managementu firmy. Tak by se ve stručnosti daly shrnout benefity služeb z oblasti kyberbezpečnosti. V příspěvku se zaměříme se na to, jak začít. Seznámíme vás s praxí objektivního auditu kybernetické bezpečnosti. Řekneme vám, co je k němu potřeba a jakou součinnost od vás bude dodavatel očekávat. Na závěr si ukážeme typizovaný výsledek takového auditu.

Penetrační testy digitální infrastruktury · Martin Pozděna · Auxilium Cyber Security 

Penetrační test je realistická simulace kybernetického útoku na firmu či její produkt. Jeho cílem je odhalit slabé články řetězu vaší kybernetické bezpečnosti dříve, než je odhalí a zneužijí hackeři. Nástroj je vhodný pro širokou škálu subjektů od malé regionální firmy o několika desítkách zaměstnanců až po nadnárodní konglomerát. Představíme případovou studii penetračního testu systému eObčanek, kde jsme odhalili slabý článek umožňující hromadné krádeže identit a pomohli jej odstranit. Po shlédnutí příspěvku budete blíže pochopení, jak hackeři při útocích na ICT systémy smýšlejí. Dozvíte se, jak to tuto zbraň použít proti nim.

IoT: Internet věcí ve výrobě · Alan Fabík · Hardwario

Představíme řešení společnosti HARDWARIO z Libereckého kraje. Její IoT zařízení umožňují neinvazivní monitoring efektivity výroby s okamžitou návratností. Ukážeme si reálné projekty z Česka i zahraničí včetně moderních IoT technologií.

Digitalizace: Řešení pro Průmysl 4.0 · Jaromír Ficek · VÚTS

Představíme služby Centra rozvoje strojírenského výzkumu VÚTS využitelné ve firemní praxi: strojové vidění a učení, 2D a 3D skenování, reverzní inženýrství, měření parametrů strojů a zařízení, výpočty, simulace, optimalizace, aditivní výrobní technologie 3D tisk, automatizace a robotizace výrobních procesů.

Digitalizační služby UHK · Tereza Otčenášková, Richard Cimler · Univerzita Hradec Králové

Představíme Univerzitu Hradec Králové, konkrétně její špičkové Centrum pokročilých technologií a také Fakultu informatiky a managementu. Seznámíme vás s digitálními technologiemi, kterými tato dvě pracoviště disponují a které dokáží nabídnout firmám. Řeč bude především o IoT Internetu věcí, umělé inteligenci, senzorice, datové vědě, telemedicíně a kybernetické bezpečnosti. Na závěr vás seznámíme se zajímavými projekty, ve kterých je UHK angažována.

Dotační podpora digitalizace firem · Lenka Frieserová · Agentura pro podnikání a inovace 

Představíme aktuální a připravované možnosti dotační podpory v oblasti digitalizace podniků: aktuální program ICT a sdílené služby – Digitální podnik a další připravované programy pro období 2021 – 2027.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky