Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O stavbu roku v Libereckém kraji lze hlasovat také na internetu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 03. 2023 11:40
  • Rozvoj

Sdílet článek

To nejzajímavější v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého regionu opět hledá devatenáctý ročník soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje, jejímž cílem je vyzdvihovat úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné studenty, projektanty i architekty. Přihlašování staveb již skončilo, nadále je však možné hlasovat na internetu o Cenu veřejnosti. Hlasování potrvá do 14. května.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci. Od roku 2019 nese soutěž jméno světoznámého architekta Karla Hubáčka, který je dodnes jediným českým architektem oceněným Mezinárodní unií architektů prestižní Perretovou cenou, a to za své nejznámější dílo – televizní vysílač na Ještědu.

Loni v soutěži zvítězila rekonstrukce historické budovy bývalé fary spojená s novostavbou knihovny IGI ve Vratislavicích. Všechny zajímavé stavby a projekty z posledních ročníků najdou zájemci s podrobnostmi a fotografiemi na webu soutěže www.stavbaroku.lk, kde je také možno hlasovat o Cenu veřejnosti. Kdo zaujal odbornou porotu i veřejnost nejvíce, bude jasné v polovině května 2023.

„Kvalitní architektura v Libereckém kraji vzniká i navzdory současné nelehké době a že k velkým architektům, jakým byl Karel Hubáček, přibývají noví nadějní tvůrci. Velkou radost mám také ze stále kvalitnějších veřejných staveb a zodpovědného přístupu investorů k ekologickým otázkám,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky