Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Navštivte během května Dny čistého ovzduší v Mimoni, Jilemnici a České Lípě

Mgr. Eva Říhová

odborný zaměstnanec pro externí komunikaci

  • 04. 05. 2022 11:21
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, spolu s městskými úřady v Jilemnici, Mimoni a České Lípě, připravil celodenní program o kvalitě ovzduší a edukaci veřejnosti o správném používání kotlů, kamen a krbů s názvem „Jak správně topit“. 

Dny čistého ovzduší proběhnou vždy od 9.00 do 16.00, nebude chybět ani informační seminář pro žadatele o kotlíkové dotace. 

Tour bude mít tato zastavení: 

Jilemnice – 17. 5. 2022

Mimoň – 18. 5. 2022

Česká Lípa – 19. 5. 2022

Hlavní program zajistí edukativní show „SMOKEMAN ZASAHUJE“ v podání Ing. Jiřího Horáka Ph.D. Zájemci budou interaktivním způsobem seznamováni se zásadami správného topení v domácích topeništích (kotlích, kamnech či krbech).  Show zahrnuje i praktické ukázky v pojízdné kotelně a lidé si mohou sami vyzkoušet různé pokusy (např. znázornění inverze v akváriu, měření teploty pomocí termočlánku nebo termokamery apod.). Více informací o Smokemanovi najdete na https://vec.vsb.cz/cs/smokeman-zasahuje/  .

Program dále doplní zástupci společností Asekol a.s. a Elektrowin a.s., které se zabývají sběrem elektrospotřebičů, podporou a vzděláváním veřejnosti o nutnosti třídění, recyklaci vysloužilého elektrozařízení a jeho cíleného umístění do nádob k tomu určených.

  • Smokeman Česká Lípa (.pdf)
    2 MB
    04. 05. 2022 11:41
  • Smokeman Jilemnice (.pdf)
    5 MB
    04. 05. 2022 11:41

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky