Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na přihlášení staveb do Soutěže Karla Hubáčka zbývá už jen měsíc

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 13. 01. 2021 17:52
  • Rozvoj

Sdílet článek

Uzávěrka se blíží. Poslední měsíc mají lidé na to, aby přihlásili novostavby, rekonstrukce a projekty do dalšího, již sedmnáctého ročníku architektonické Soutěže Karla Hubáčka. Všechny potřebné informace se nalézají na webu https://stavbaroku.lk.  Závěrečný den pro podávání přihlášek je 14. února.

„Rád bych vyzval všechny projektanty, stavitele i investory, aby se přihlásili. Letos se navíc podařilo zkoordinovat regionální soutěž s celostátní Stavbou roku, do které bude mít vítěz Soutěže Karla Hubáčka rovněž možnost se přihlásit,“ uvedl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Soutěž Karla Hubáčka patří již neodmyslitelně k Libereckému kraji. „Stavby, které v ní během uplynulých let zvítězily, prokazují, že kvalitní architektuře se v regionu daří. V minulém ročníku vyhrála rekonstrukce a dostavba sídla společnosti Lasvit v Novém Boru, o rok dříve to zase byla mateřská škola ve Vratislavicích nad Nisou od architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové. Obě tyto stavby navíc získaly i prestižní Českou cenu za architekturu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

V uplynulém ročníku se i přes komplikace způsobené epidemiologickou krizí podařilo do soutěže, která nese jméno legendárního architekta Karla Hubáčka, shromáždit téměř padesát přihlášených staveb a projektů. Ty hodnotí odborná porota, hlasovat ale mohou i lidé. „Veřejné internetové hlasování začne na webu soutěže 15. března a skončí 30. dubna,“ dodal radní Ulvr.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery, jimiž jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci.

Porota, složená ze zástupců kraje a všech dalších partnerů soutěže, udělí ceny ve dvou kategoriích. První je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. Sem lze nominovat novostavby, rekonstrukce, bytové stavby a stavby občanské vybavenosti, průmyslové a technologické stavby, památkové objekty i revitalizované brownfieldy.

Druhou kategorií je Cena junior pro studenty a mladé tvůrce do 30 let, kteří se věnují stavebnictví a architektuře. Jejím cílem je podchytit zájem a ocenit talenty mladé, nastupující generace ve stavebnictví v Libereckém kraji.

Přihlášené stavby a projekty budou na internetu k vidění od března, slavnostní vyhlášení všech oceněných se uskuteční v polovině května příštího roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky