Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mateřským centrům poskytne kraj z dotačního fondu dva miliony

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 06. 2021 10:26
  • Rozvoj

Sdílet článek

Dva miliony korun bezmála třem desítkám mateřských center v celém regionu rozdělí ze svého rozpočtu v rámci dotačního fondu Liberecký kraj. Organizace je využijí k zajištění svého provozu i k pořádání akcí určeným pro děti, mládež a dospělé.

Dotace kraj poskytne prostřednictvím programu číslo 2.7 – Program na podporu činností mateřských center.

„Účelem programu je pomoci těmto zařízením, která pomáhají úplným, ale i nekompletním rodinám. Jde například o komunitní setkávání s různými programy, vzdělávání pracovníků center i jejich návštěvníků, přípravu a realizaci programů pro všechny generace, ale i poradenskou a konzultační činnost,“ objasnil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Žádosti se přijímaly od 29. března do 16. dubna a sešlo se jich osmadvacet v celkové výši 2.566.277 korun. „Jelikož v programu byly k rozdělení dva miliony, bylo v některých případech nutné dotaci snížit,“ dodal Ulvr.

Peněz se dočkají například hejnické Centrum Mateřídouška a Centrum volného času Moštárna, Klub malých Dubáčků z Dubé, tanvaldské rodinné centrum Maják, jilemnická Oblastní charita, Jednota Bratrská ve Vratislavicích nad Nisou, Semilech či Turnově, mateřské centrum Korálek v Hrádku nad Nisou či železnobrodské rodinné centrum Andílek.

Podpora mateřských center z Dotačního fondu Libereckého kraje v předchozích letech:

2015 – 999.754 korun

2016 – 1.268.678 korun

2017 – 2.024.551 korun

2018 – 2.744.180 korun

2019 – 2.549.989 korun

2020 – 799.985 korun

2021 – 1.999.993 korun

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky