Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj schválil strategický dokument pro podporu podnikání, inovací a výzkumu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 07. 2020 10:55
  • Rozvoj

Sdílet článek

Krajský dokument staví na odborných kapacitách místní výzkumné základny a firem v oblasti strojírenství, sklářství, optiky, nanotechnologií, robotiky či umělé inteligence. Své priority opírá o nejpokročilejší znalosti a technologické trendy a formuluje opatření pro jejich maximální využití v regionu. Je úzce propojen s nastavením finančních zdrojů v oblasti výzkumu, vývoje a inovací v období 2021+ na evropské, národní i regionální úrovni.

„Jsme si vědomi, že síla nápadů a inovací, na kterých můžeme stavět ekonomickou prosperitu našeho regionu, není závislá ani na počtu obyvatel ani na velikosti území,“ uvedl Michal Kříž, člen rady kraje pro resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Cíle a opatření pro rozvoj podnikání, inovací, výzkumu a vývoje v Libereckém kraji byly v uplynulých měsících formulovány a projednány zástupci podniků, výzkumníků, akademiků, profesních organizací  i veřejné správy v rámci přípravy Regionální inovační strategie Libereckého kraje (krajská RIS3) a schváleny na červnovém zasedání zastupitelstva kraje. Krajská RIS3 se následně stane součástí národního dokumentu pro tuto oblast, Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci ČR.

„Sdílíme ambici České republiky patřit mezi inovační lídry Evropy a stát se zemí technologické budoucnosti. Věřím, že cíle a opatření stanovené Regionální inovační strategií nám k tomu pomohou a Liberecký kraj bude rovnocenným partnerem tohoto elitního klubu lídrů. Budeme velice rádi spolupracovat se všemi, kteří do toho jdou s námi,“ doplnil radní Michal Kříž.

Podrobnější informace jsou k dispozici zde:

https://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1874/rozvojove-dokumenty-strategie-rozvoje-lk-a-program-rozvoje-lk/strategie-inteligentni-specializace-ris3

logolink RIS3

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky