Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj je místem přátelským rodinám

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 05. 2013 16:57
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na krajském úřadě se v rámci besedy, kterou včera pořádala Síť mateřských center v Libereckém kraji,  diskutovalo na téma podpory a rozvoje činnosti MC v kraji.

Ještě před začátkem debaty byla slavnostně zahájena výstava „Dřív než vypukne požár“ věnovaná práci mateřských center a jejich přínosu rodinám i společnosti.

Akce se konala pod záštitou člena rady LK pro sociální věci  Petra Tulpy, který výstavu zahájil spolu s radní Ivanou Hujerovou a prezidentkou SMC Rut Kolínskou.

Účastníci diskuze společně mluvili o aktuální situaci v Libereckém kraji a postavení mateřských center v rámci společnosti, dále byly představené konkrétní příklady fungování z praxe z jiných krajů a další možnosti vývoje, spolupráce a podpory ze strany obcí i kraje.

 „Síť mateřských center pořádá diskuse u kulatého stolu na místní, krajské i celorepublikové úrovni. K hlavním cílům kampaně patří otevřít diskusi o nástrojích prorodinné politiky a hledat řešení na zlepšení podmínek života rodin,“ uvedla koordinátorka SMC v LK Lenka Ackermannová.

Symbolika kulatého stolu podle ní umožňuje rovnost všech účastníků, pomáhá bourat pomyslné bariéry a vnáší nový rozměr do vzájemných vztahů. Partnerská diskuse otevírá cestu ke vzájemnému porozumění i ke zlepšení a prohloubení spolupráce s představiteli obcí a krajů. 

Více informací poskytne: 
Lenka Ackermannová, 733 508 417. lenka.ackermannova@materska-centra.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky